Ќовините на югозападна Ѕългари€
ћайка Ц чудовище: Ќабутала малките си деца във фурната, след което € включила да загр€ва.... ƒетоксикаци€ от най-висша степен: 300 мл. дневно от това чудо и за седмица ще си нов човек! ©ShutterstockЌародна медицина срещу упорити шипове
   –егистрац舫абравена парола

»стинска любов: ќцел€ла след холокоста и войник, който € спас€ва, прекарват повече от 70 години заедно


14 юли 2017 09:41  1 коментар   11140 прочита огато 23 – годишни€т ƒжон ћакей спас€ва 23 – годишната ≈дит ўайнер от јушвиц през 1944г., никой не знае, че ще прекарат остатъка от живота си заедно.

ƒжон, който н€кога е изб€гал като италиански военнопленник в “обрук, Ћиби€, след като се представ€л за италиански войник, бил част от шотландско командово звено, което освобождава ≈дит( известно като Eci) и много други от ежедневните ужаси на концентрационни€ лагер. “е са изправени пред редовна заплаха от екзекуци€ и също са в лагера по същото време като …озеф ћенгеле ј ј "јнгелът на смъртта", SS офицер и лекар, известен със своите садистични експерименти.

≈дит, ко€то е родена в ”нгари€, е загубила 39 членове на семейството си по време на холокоста и само т€ и майка й са оцелели.

Ќа танц, който празнува освобождението, ƒжон поискал от при€телка да попита ≈дит дали желае да танцува с него, а т€ казала, че ще приеме поканата само ако идва от сами€ ƒжон. “ой се осмелил да отиде до не€ и така този първи танц бил началото на любовна истори€, ко€то ще продължи повече от 70 години. “е се омъжили на 17 юли 1946 г. и имали две деца, Ўарън и ѕетър. ƒвамата тази година празнуваха 71-и€ ден на —вети ¬алентин заедно, но три седмици преди годишнината от сватбата си, ≈дит починала на 92 години с ƒжон точно до не€.

¬ъпреки че вече не е с нас, т€хната неверо€тна истори€ ще живее вечно като сърдечно напомн€не за истинската любов.

Boredpanda.com
¬ени »ванова

ќще за: войник  лагер  покана ќще от: ∆ивот

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

14 юли 2017 15:03 | Ѕаба
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

" “е се омъжили.....?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.