Ќовините на югозападна Ѕългари€
ќрехите са чудотворни, паз€т ни от преждевременна смърт и.. ”никална маска за лице, ко€то премахва бръчките, ето как да € приготвите.... Ѕлейзърите завлад€ват сезона: ѕочерпете вдъхновение... (—Ќ»ћ »)
   –егистрац舫абравена парола

ћайката на 3-годишни€ ≈ци за би€чите му: »скам да страдат!


11 януари 2017 11:30   2559 прочитаƒетето бе пребито почти до смърт от двама младежи


«а първи път по NOVA говори майката на 3-годишни€ ’ристо, пребит почти до смърт от младежи. ћомченцето беше насилвано от младеж, който тр€бвало да се грижи за него и от негов при€тел, докато майката е на работа в чужбина.

√одина и половина след побо€ на второто заседание по делото Ќевена ¬елинска се €ви като свидетел и застана за първи път очи в очи с насилниците на сво€ син. «а прежив€ното избра да разкаже единствено пред репортера ≈ва  остова.

—ъздадоха група във ‘ейсбук в защита на майката на пребитото дете

ƒетегледачите на малки€ ’ристо снимали побо€ с телефоните си

“€ разбира за инцидента от сво€ съседка. ¬ този момент Ќевена се намира в ≈стони€. «авръща се по спешност и разбира, че 3-годишни€т й син е в кома с опасност за живота.

„ѕървото нещо, което ми каза, след като излезе от кома, беше „мамо”. » аз б€х до него”, разказва през сълзи майката.

„Ќе може да има об€снение за такава жестокост. “ова е едно 3-годишно дете. ¬ие можете ли да представите защо? »скам да страдат!”, казва т€.

ќт лекарите в „ѕирогов” беше установено, че става въпрос за системен тормоз, а не еднократно действие. Ќе съм имала време да мисл€ кой ме сочи с пръст, кой какво мисли. ћога да кажа само, че получих подкрепа от моите при€тели, най-близките ми хора, защото аз н€мам останали роднини”, разказва Ќевена.

ќт средата на 90-те години т€ е вечно на път, за да изкарва прехраната си така, както може - като цигулар.

„Ќалагаше се да го остав€м за не повече от месец. —лед това четири месеца б€х в вкъщи, после отново месец на път. ѕоддържахме връзка предимно по —кайп. «а мен беше много важно обедно и следобедно време да имам видимост и комуникаци€ с моето дете”, сподел€ майката.

„—лучваше се да го остав€м на много близки мои при€тели. ƒетето не е повер€вано на тези две момчета. “о беше поверено на бащата на едно от момчетата. “е тр€бваше да живе€т в мо€ дом. ≈дини€т аз никога в живота си не съм го познавала, не зна€ за неговото съществуване”, об€сн€ва Ќевена.

¬ дните около инцидента профилите на 18-годишните тогава младежи в социалните мрежи изобилстват от снимки с нацистки символи. ј близките на јлександър са изненадани от факта, че са му поверени грижите за едно 3-годишно дете.

ќсвен ѕатрик, оказва се, че домът на Ќевена в нейно отсъствие посещавали и други. —поред при€телка на двете момчета, изслушана като свидетел по делото, јлександър и ѕатрик се забавл€вали като затвар€ли малки€ ’ристо в шкаф. ¬ съда обаче спомените й за това се изпариха. —помни си обаче, че е виждала как младежите "потупвали" ≈ци. ѕо думите й - с възпитателна цел.

¬ момента за детето се грижи и негови€т баща, който преди инцидента не е имал такова желание.

„—лед като се случи това нещо с детето ни, той се обади и от този момент постепенно присъства в наши€ живот. —лава Ѕогу ’ристо е добре, вече е на 5. ’оди на градина. “ой е най-миловидното и гальовно същество, той е един ангел. ћного кротко дете, много умно и силно”, казва майката.

ѕсихолози продължават да работ€т с детето, защото има последстви€.

„Ќе бих могла да забрав€ случилото се. јз ще живе€ с това нещо ц€л живот”, завършва Ќевена.

petel.bg

ќще за: ћайка  би€чи  при€тел  чужбина ќще от: ∆ивот

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.