Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬сички €дем този зеленчук, а дори не подозираме колко помага за отслабване и подмлад€ване! Ћаскин взриви киното и театъра в Ѕългари€ с това изказване в ефир срещу колегите си! “ези храни понижават холестерола и предпазват от инфаркт и инсулт
   –егистрац舫абравена парола

—ърцераздирателни съобщени€ от дъщер€ до майка от сърцето на »сл€мска държава: ћамо, помогни ми, спаси ме от този ад...


17 юли 2017 09:52   14610 прочита¬афа, ко€то живее в ’оланди€, вс€ка вечер плаче, докато чака нейната 23-годишна дъщер€ ћаха да пише в "WhatsApp". “ова е единствени€т знак, че е още жива.

ћаха и нейни€т 2-годишен син ќдаж са зарoбени в центъра на »сл€мската държава. ћаха тр€бва да намери н€кой скрит ъгъл, за да се свърже с интернет, далеч от бойците на »ƒ»Ћ, това е единствени€т начин да общува с майка си.

" огато н€ма как да ми се обади, част от мен умира", казва ¬афа за CNN.

“ова е само част от разговора, който ¬афа е показала на журналистите:

ћаха (4. €ануари 2017) : ћамо, ќдаж получи инфекци€, защото пиеше замърсена вода. ”сп€хме на време да отидем в —пешен център и лекар€т ми каза, че тр€бва да пие чиста вода, но е трудно да се намери. ћамо, отча€на съм, не знам какво ще прав€.  ълна се, не знам какво ще прав€.

¬афа (5. €ануари 2017) : ћила, опитай да намериш чиста вода. ўастие, кажи ми как ти.

ћаха (10 €нуари 2017) : ћамо, изчерпана съм, ситуаци€та е грозна. Ќе мога вече да понеса този живот. —инът ми е болен и н€ма повече лекарства, н€ма чиста вода, н€ма нищо. ≈два намерих малко мл€ко вчера.

¬афа (10 €нуари 2017) : ўастие, кълна се, че разговар€х с всички, само да си дойдеш. √овор€ с медии, говор€ с лекари, говор€ с цели€ св€т.

ћаха (2 февруари 2017 г.) : ћамо, кажи ми как си. Ќад€вам се, че си добре. ≈два усп€х да намер€ интернет. ћ€стото, където намерих е много далеч от м€стото, където обикновено пребиваваме. Ќе знам дали ще мога да се върна..

¬афа (2 февруари 2017 г.) : ўастие, опитай да отидеш, опитай да се преместиш поне в друго село, докато не решим как да дойдеш в “урци€.

ћаха (5. февруари 2017) : ћамо, защо не ми отговар€ш? ћол€, отговори ми.  ажи ми как си.

¬афа (6. февруари 2017) : ўастие, казах ти, че съм с лекар. Ќе знаех кога ще имате достъп до интернет. ¬ремето прекарвам в болница, пи€ хапчета за сън и имах н€колко нервни удара. ћина повече от месец...

ћаха (10 март 2017) : ћамо, ти обеща, че ще ме измъкнеш от този ад. ћамо, имам кошмари. —ънувах, че ще дойдат и ще ме уби€т.  огато ти изпращам съобщение, изтрийте го, защото много се страхувам. ¬иждам ги навс€къде. »зтощена съм заради този живот.

¬афа (10 март 2017) : ўастие, кълна се, че н€ма н€кой с когото не съм разговар€ла, с лекари, с адвокати, журналисти, ще направ€ невъзможното за да ви спас€.

ћаха (15 март 2017) : ћамо, аз тр€бва да се върна. Ќе мога да остана тук. —трахувам се, че ще ме хванат. —трахувам се, че ще ми навред€т, ако научат, че ти изпращам съобщени€ и ти говор€ за живота тук. “е мисл€т, че е престъпление да се говори с хора извън държавата. ўе се опитам да ти се обад€.

¬афа (15 март 2017) : ўастие, къде си? ќтговори ми. ƒай да ти чу€ гласа.

ћаха (23 май 2017) : ћамо, отговори ми. «ащо не ми отговар€ш? ѕреместихме се на друго м€сто и не знам от къде мога да намер€ интернет. »сл€мистите са навс€къде, но аз се страхувам, че н€ма да мога да намер€ интернет. —трахувам се, а ќдаж е изтощен.

¬афа (23 май 2017) : ўастие, ако мислиш, че е още по-опасно, недей да търсиш, но не бих могла да издържа ако не чу€ гласа ти.

ћаха все още е жива заедно със сина си, но никой не знае колко ще могат да издържат. “€ е затворник в ц€ла държава и не може да се измъкне от там без помощ.

¬секи ден за не€ и за сина й са борба за оцел€ване.

Tocka.com.mk
¬ени »ванова

ќще за: съобщени€  дъщер€  майка ќще от: ∆ивот

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.