Ќовините на югозападна Ѕългари€
ћодна катастрофа или най Ц новата холивудска мода? ¬сички гледаха в обувките й... (—Ќ»ћ ») ƒетоксикаци€ от най-висша степен: 300 мл. дневно от това чудо и за седмица ще си нов човек! ѕенелопе  рус показа секси т€ло пред цели€т св€т... (—Ќ»ћ »)
   –егистрац舫абравена парола

»звестен онколог разтърси всички: јко ми откри€т рак, ще направ€ това!


8 юни 2017 09:31   15620 прочита–ак или злокачествен тумор е общото наименование на група забол€вани€, свързани с анормален растеж на клетките и с навлизането им в други части на т€лото. “уморната тъкан се разпростран€ва по път€ на неконтролирана митоза (делене) на клетките. ¬ момента, след като т€лото не може повече да контролира митозата – възниква злокачествено забол€ване.

Ќе всички тумори са ракови – доброкачествените не се разпростран€ват в други части на т€лото. »звестни€т в —јў лекар и учен ћарк ’айман списва колонка в медицинско списание за това, какво е нужно да направите, ако ви откри€т рак. Ќие преведохме гол€ма част от не€.

“ћарк, какво би направил ти, ако си диагностициран с рак?” – въпрос, който наскоро неочаквано ми зададе един при€тел. «а съжаление, в живота си се сблъскваме много често с рака: случи се и с моето семейство и с пациенти. ѕроблемът е в това, че традиционната медицина мисли погрешно, с остарели методи, когато става дума за рак. Ќаучихме се отлично да го изр€зваме, да го горим и дори да го раз€ждаме с химиотерапи€, ние го облъчваме с радиаци€ и бомбардираме с лекарства, но причината за възникване на рак така и не се поддава на лечение. «а щастие, ние имаме алтернатива. “ова е един “функционален медицински подход към рака”.

‘ункционалната медицина дава възможност на специалисти и пациенти да работ€т заедно над това да се премахнат причините за болестта, в сами€ им корен. “ова е един нов персонализиран модел на диагностика и лечение на нови забол€вани€. —ъщността му е проста: вие е необходимо да дадете проби за генетичен анализ, а лекар€т ще ви каже, към кои хронични забол€вани€ сте предразположени и какво е нужно да направите, за да ги избегнете. ѕовечето експерти в тази област са на мнение, че ракът се дължи на дисбаланс в енергийната система на организма. «абол€ването възниква “постепенно” и поради това толкоз много хора живе€т с тумори, дори без да подозират за това. — други думи, ракът – е резултат от неправилен начин на живот.  акво да направим? ѕроменете го. ќт една страна, това може да бъде отлична профилактика на рака. ќт друга, н€кои пациенти биха могли да разчитат, че нови€т начин на живот ще ги промени и ще ги избави от забол€ването. »звестно е, че имунната система на организма, при определени услови€, също може да открие раковите клетки и да ги унищожи!

≈то 5 неща, които аз бих направил, ако днес ми постав€т диагноза “рак”.

1 . Ѕих спр€л да €м захар. «ахарта храни раковите клетки и способства за т€хното развитие. —редни€т американец из€жда около 69 кг захар годишно и 66 кг брашно! —ъщото нещо се случва и в останалата част на света, където 1.7 милиарда души страдат от затлъст€ване! јко желаете да предотвратите развитието на рак или поне да го поставите под контрол, тр€бва да се придържате към диета, ко€то поддържа нормални нива на инсулина. Ќие е необходимо да се храним с богати на фибри, пресни, цели, “истински” продукти и да сведем до минимум консумаци€та на сладки преработени храни. “ака вие ще можете да храните себе си, но ще лишите от храна раковите клетки.

2. Ѕих изключил от менюто си всички храни, които не ми понас€т.  акви са тези храни? «а всеки човек са различни. ¬ едно гол€мо проучване, публикувано в списанието на јмериканската медицинска асоциаци€, е установено, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. јко тези хора всеки ден €дат хл€б, то рано или късно умират или от рак или сърдечни забол€вани€. ѕопул€рни причинители на хранителни алергии са и млечните продукти. ќсвен това, те са свързани с резистентност към инсулина. јко такива хора непрекъснато пи€т мл€ко, а лошото си здраве приписват на стрес или умора от работа, рано или късно техните възпалени черва ще доведат до много сериозни проблеми. ¬слушайте се в себе си. јко след като сте €ли н€ко€ храна, ко€то ви харесва, но се оказва, че не ви понас€ и се чувствате зле, откажете се от не€!

3. јз бих се погрижил за възпалителните процеси в т€лото си. ¬ъзпалени€та са пр€к път към всички сериозни хронични забол€вани€, включително и рак. ќбикновено те започват тогава, когато у вас се развие резистентност към инсулина, автоимунно забол€ване или алерги€. јко се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на ќмега-3. Ќай-добрите техни източници са: червена риба и ленено семе. “е ще помогнат на организма ви да се справи с възпалителните процеси.

4. Ѕих се погрижил за здравето на червата си. —тава въпрос не единствено за риска от развитие на рак на дебелото черво. ¬ момента много изследователи активно тестват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиомът на дебелото черво. — други думи, причината може да се крие в бактериите, които живе€т в червата.  акво да се прави?  онсумирайте колкото е възможно повече пробиотици и пребиотици: като кефир, кисело мл€ко. —ъщо така са ви нужни фитонутриенти (горски €годи), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (има го във виното и гроздето). “ой помага да се забав€т възпалителните процеси в червата.

5. Ѕих изб€гвал токсините. —редностатистическото новородено се ражда с 287 химикала, които се намират в пъпната му връв. Ќ€кои от т€х са невротоксични. «ащо споменавам това? «атова, защото никой от нас не може напълно да избегне лошото вли€нието на токсините. Ќо то може да бъде намалено! Ќа първо м€сто, нужно е да се изб€гват пестициди, фталати, бисфенол ј, антипирини, тежки метали (олово и живак, на първо м€сто).  ак да го направите? Ќе си купувайте напитки в пластмасови съдове. Ќе €жте сложни полуфабрикати. »зб€гвайте разходките в центъра на големите градове: оловото, попадащо в атмосферата от сто€щите в задръствани€ автомобили е много опасно, ако концентраци€та му е по-висока от обичайната. » запомнете: ракът – това не е присъда. јко направите достатъчно усили€, болестта често е възможно да се победи. ¬ашата задача е да не разчитате единствено на лекарите, но и на сами€ себе си! Ќаправете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!

retro.bg

ќще за: онколог  рак  пациенти ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.