Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никални модни комбинации за есента, ето как да се чувствате комфортно и да изглеждате страхотно... ... —нимка: ezine.bg—ладки изкушени€:  ошнички с орехи —нимка: ezine.bgЅожествен вкус, божествен аромат:  ъри пиле с лимон
   –егистрац舫абравена парола

«а първи път в света: ћъж, чи€то ръка беше зашита в корема, ще се подложи на операци€, за да € възстанови (—Ќ»ћ » 18+)


24 май 2017 09:52  2 коментара   19375 прочитаЋ€вата ръка на  арлос ћариоти е осакатена, след като е била хваната в машина


„овек, чи€то ръка е била спасена след като е била зашита в корема му, ще претърпи операци€ - първата по рода си в света, за да възстанови пълната употреба на пръстите си.

Ѕивши€т оператор  арлос ћариоти, на 43 г. от —ао Ћуджеро в южна Ѕразили€, загубил ц€лата си кожа от ръката и пръстите си в ужас€ваща трудова злополука през март 2016 г.

–ъката му била хваната в индустриална машина, използвана за производство на пластмасови съдове.

 ожата се разкъсала, разрушила тъканта, прекъснала кръвоснабд€ването и оставила костите и сухожили€та изложени.

ќбаче хирурзи решиха, че вместо да ампутират, те ще спас€т ръката, като хирургически € прибират в мека торбичка в корема му - където остана за 42 дни.

"“ова беше наистина странно усещане, защото усещах, че пръстите ми се клатушкат в т€лото ми”, - казал омъжени€т баща на едно дете.

" огато ги местих, корема ми изпъкваше.  азаха ми да се увер€, че държа ръката си навътре и да движа пръстите си, за да се възползват.

Ѕ€х ужасен, че ще скъсам шевовете и ще навред€ на шансовете ми за възстанов€ване”, содел€  арлос.

¬ момента  арлос има л€вата ръка, оформена като боксова ръкавица с малък палец и топка от подпухнало месо, където тр€бва да бъдат четирите му пръста.

“ой вече може да изпълн€ва основни задачи като да държи четката си за зъби, докато постав€ паста за зъби, но сега  арлос тр€бва да премине през две нови процедури, за да подобри радикално движението в ръката си.

ѕървата операци€ ще раздели ръката на  арлос на две части.

Ћипосукци€та ще отстрани мастната тъкан, намал€вайки подпухналостта и подобр€вайки вида на ръката.

¬тората операци€, след н€колко месеца на възстанов€ване, ще завърши ръката, като раздел€ двете разделени секции на четири пръста за козметична реконструкци€.

ƒ-р Ѕорис Ѕрандао от болницата на ‘ондаци€ "—анта ќтили€" в съседни€ град ќрлеан е ортопедичен хирург, който имал гениалната иде€ да спаси ръката на  арлос, след като той се по€вил в линейка, след ужасни€ инцидент.

—пециалистът решил да трансформира корема на  арлос в стерилен инкубатор, като вкарва ръката му през 10-сантиметров разрез в кухина в корема.

“ова предотвратило инфектирането и некрозата, тъй като позвол€ва на крайника да възстанови кръвоснабд€ването и да възстанови мускулите и тъканите.

ƒ-р Ѕрандао, който също е дерматолог, казва: "Ќикога преди това не съм правил тази процедура, но знаех какво е възможно да се постигне.

–азделихме кожата от коремните мускули, създадохме торба вътре и сложихме ръката на пациента. —лед това € зашихме в корема, така че кръвоносните съдове да могат да се свържат и да преминат през кожата на корема в задната част на ръката, докато мускулите отдолу стават част от ръката", казва доктора.

 арлос, казва, че е прежив€л "ужасна болка и дискомфорт" през шестте седмици, когато ръката му бе закрепена в т€лото му.

“ой сподел€: "Ѕолката беше незабравима и непоносима. јз се борех да сп€, защото не можах да се обръщам. ѕон€кога избухвах от гн€в, защото б€х толкова разочарован от това, че съм безпомощен. Ѕ€х зависим от други хора. ”

«аради това, че  арлос не работи и заради всички разходи по първата и втората операци€, семейството му н€ма финансова възможност да покрие разходите за пълното му възстанов€ване. «а това  арлос е напавил кампани€ за събиране на средства.

“ой казва: "√ол€ма част от операци€та е извършена с доброта на д-р Ѕрандао, тъй като мо€т работодател не усп€ да ме подкрепи. Ќикога не съм си представ€л в най-смелите си мечти, че лекарите ще предприемат тази неверо€тна крачка, за да ми спас€т ръката.

—ега искам да завърша пътуването, да възстанов€ живота си и да се върна на работа, за да подкреп€м семейството си, но не мога да стигна до следващи€ етап без помощ.

Thesun.co.uk
¬ени »ванова

ќще за: човек  ръка  операци€ ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

24 май 2017 12:20 | Ѕаба
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

" ќмъжени€т баща.....? "


26 май 2017 10:19 | очевидец
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

»зобщо не е за първи път. “ова го правеше проф. ћатев в институт по ортопеди€ и травматологи€ -√орна бан€ още в далечната1997г. ћомчето си бе гръмналоЦоткъснало пръстите с бомбичка, а професора му заши ръката в корема.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.