Ќовините на югозападна Ѕългари€
«апочват летните вируси!  ак да се предпазим? “ази чудна маска ще изглади и най-дълбоките бръчки до дни  ак една кути€, изпратена преди 15 години, промени живота на едно момче
   –егистрац舫абравена парола

“–ј√≈ƒ»я! јквапарк в “урци€ уби 7-годишната ¬ивиан ¬ачева!


13 юни 2018 09:45   3178 прочитаќгромна трагеди€ сполет€ семейството на тенора ¬еселин ¬ачев. Ќа 7 юни, докато са на почивка в турски€ курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA, при нелеп инцидент загива седем годишната им дъщер€ ¬ивиан ¬ачева. «а случа€ BNews научи от лел€та на ¬ивиан – ћисис Ѕългари€ ћари ¬ачева.

ћари сподели на стената си разтърсващи думи под снимките на покойната си племенница.

„ќтиде си нашето слънчице прекрасно,красиво и талантливо. «ащо тр€бваше да ни напуснеш толкова рано“, пише ћари.

Ќа 7 юни, ¬ивиан се спуска по водната пързалка, когато веднага след не€ тръгва друго дете, което € удр€ в корема. ћалко след това, момичето започва да се превива от болки и е откарана по спешност в местната болница. “ам лекарите установ€ват, че детето е с разкъсан далак и решават да го премест€т в ”ниверситетската болница в гр. јйдън.

ѕо път€ сърцето на детето спира, но след масажи и кардио помощ сърдечната дейност се възстанов€ва. ѕриемат € в междинна болница по път€ и след като състо€нието й е стабилизирано продължават към болницата в јйдън.

ѕо насто€ване на лекарите детето пътува само с медицински€ екип, а родителите следват линейката с кола. ¬ивиан е приета в болницата, където след 10 минути съобщават на родителите й, че е починала в следствие на травмите и кръвоизлива от разкъсани€ далак, за който твърд€т, че е бил увеличен. —поред родителите дъщер€ им никога не е имала оплаквани€ и здравословни проблеми.

„Ќакараха ни да подпише н€какви документи, за които казаха, че са формалности. ¬ този момент б€хме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език“, разказва почернената майка.

¬ последствие разбират, че са подписали документ, според който н€мат никакви претенции към хотела и към това, че н€кой умишлено е ударил дъщер€ им. Ќа следващи€ ден тръгват за Ѕългари€ само с медицинска експертиза, но без смъртен акт. –одителите са озадачени как при смърт на малко дете и то при такива обсто€телства, следствените действи€ приключват за н€колко часа. ќт камерите край басейна се виж €сно как детето след ¬ивиан € удр€ в корема.

Ќай-големи€т куриоз в ц€лата тази печална истори€ е информаци€та, ко€то днес турската преса публикува. ¬ стати€, в турско електронно издание, пише, че детето е починало след като си е ударило главата, а семейството са румънки туристи. “ова кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит случа€т да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Ќещо, което ¬ачеви н€ма да допуснат.

—емейство ¬ачеви са потънали в скръб, но искат истината да излезе на б€л св€т.

„Ќие платихме най-високата цена за тази почивка. Ќ€ма повече какво да изгубим. Ќашето дете ще остане винаги в първи клас. Ќикога н€ма да си играе с малката си сестричка. ћъката ни е огромна. ќбръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Ќека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагеди€, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. “р€бва да се сложи край на тази престъпна небрежност. ѕързалката по ко€то се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв начин. Ќ€маше хора, които да след€т за реда при качването и спускането. “ова е проблем не само на турски€ комплекс, който почерни цели€ ни живот и затри детето ни. “акова е положението и в Ѕългар舓,ридае майката на ¬ивиан.

–одителите са решени на всичко, за стигнат до истинската причина за смъртта на момичето, както и да потърс€т отговорност от комплекса, където се е случила драмата.

„ас след трагеди€та музиката е гърм€ла на макс, което продължава и на следващи€ ден.

"ѕомолихме ги ако не € спрат, то поне да пуснат по тихо н€какви бавни мелодии, но ни отговориха, че могат да ни премест€т на тихо в друг хотел. «а какво отношение говорим. “а ние сме си платили за тази почивка, а се сблъскахме с такова цинично отношение в най-трудни€ миг в живота си. ѕарите ли са по важни от живота на едно дете?“, пита јнтони€ ¬ачева./hotarena/

ќще за: семейство  инцидент  курорт ќще от: ∆ивот

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.