Ќовините на югозападна Ѕългари€
»звестни модели се снимаха за списание и предизвикаха стандартите за красота (—Ќ»ћ ») ѕотресаващо: —едем години държал сина си в клетка! ∆ивеели в ужас€ващи услови€... јко сте навършили 37: —късаните дънки аут, тениски с надписи Ц също
   –егистрац舫абравена парола

≈сента е опасна! »два австралийски грип - води до тежки усложнени€ като менингит и оток на мозъка


21 септември 2017 09:23   5560 прочитаЌов грип ще ни мори през есента, предупреждават епидемиолози. √рипни€т щам, който ще върлува у нас през септември, се нарича „ј ¬иктор舓 и е регистриран за пръв път в јвстрали€, където вече покоси маса хора.

—пециалистите отбел€зват, че вирусът е от опасните и бързоразпростран€ващите се грипни щамове, които за нула време събар€т на легло даже здрави€ като бик човек. ƒокторите предупреждават, че по€вата му може да се превърне в епидеми€, ко€то да засегне предимно малките деца и възрастните хора, които са със слаби имунни системи.

ѕървите му симптоми са стандартни, но ако не се реагира веднага, усложнени€та могат да бъдат фатални. ќсвен познатите бронхити, пневмонии, вирусни и бактериални инфекции тази есен нелекуването на заразата ще прераства опасно в неврологични забол€вани€ - тежки менингити, енцефалити, отоци на мозъка. „Ќа този етап пациентите с такива диагнози все още са малко, но огнищата на вируса тепърва ще се разрастват“, коментират медиците. „ћного е важно да се пазите старателно след забол€ването, защото имунитетът отслабва и рискът от повторна зараза е изключително гол€м“, съветват те. —поред специалистите най-важна е пълноценната храна - не само по време и след болестта, а и през ц€лата есен, когато се подготв€ме за изобилието от вируси през зимата.,пише ѕик.бг

»мунитетът се изгражда от белтъчините и затова е добре да се наблегне на месото, мл€кото, €йцата. ќказва се, че захарта и полуфабрикатите имат точно обратни€ ефект, затова се препоръчва за този период да се откажете от бонбони, бисквити, газирани напитки, чипс.

ќще за: грип  усложнени€  хора  човек ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.