Новините на югозападна България
Силно деформирано бебе с изпъкнали очи, умира: Съседи идват, за да видят "извънземното" Версаче завладя модния подиум: В едно шоу показа най – търсените супермодели! Как да носите турбо модерните панталони
   РегистрацияЗабравена парола

Топастрологът Апостол Апостолов с уникална прогноза за 2017 година


1 Януари 2017 11:33  2 коментара   5077 прочитаАпостол Апостолов е завършил немска филология в СУ „Климент Охридски“. Втората му специалност е английски език и литература. Печели и конкурс за редовна аспирантура по литературознание в „Хумболд университет“, Берлин. След като се завръща в България, Апостолов работи като редактор в БНР. Бил е личен преводач на Тодор Живков и Станко Тодоров. С тях пътува по цял свят и събира впечатления за живота и хората. Това му помага на по-късен етап да издаде няколко книги, радващи се на голям успех зад граница.

- Господин Апостолов, каква е вашата астрологична прогноза за 2017 година?

- Всяка една година протича под знака на една планета и е интересно да се знае, че астрологичната година започва с пролетното равноденствие - не на 1 януари, а чак на 21 март. Така че това, което ще ви кажа, неговото действие започва да се чувства от 21 март нататък.

2017 година е година на Слънцето. Това е добре. Защото Слънцето е символ на енергия, на активност, на живота изобщо. То стимулира великодушието, смелостта и жаждата за живот. Обаче - медалът има и обратна страна. Слънцето стимулира също така арогантността, суетата, жаждата за власт, егоизма и гнева. И това ми дава право да твърдя, че по отношение на човешките взаимоотношения при тази ситуация нещата ще изглеждат така: от една страна ние ще сме готови да извършим всичко, но за любимите ни хора, за близките ни хора. Успоредно с това обаче ще проявяваме всички ние на планетата Земя необичаен инат и раздразнителност. Изобщо тази година

2017 ще бъде година на гнева

И това ще затруднява неимоверно комуникацията във всеки един план - и в личен, и в глобален план. И затова с ръка на сърцето твърдя, че 2017 година ще е година на големи пререкания, на гняв, ярост и конфликти. Няма да спрат тези сблъсъци.

- Какво да очакваме в личен план?

- В личен план от една страна всеки един от нас ще е готов да вложи много усилия и амбиции, тласкан от Слънцето. Но от друга страна ще му е много трудно да действа съсредоточено и дисциплинирано. Много трудно ще бъде да се правят компромиси - и в личен, и в глобален план.

Монданната астрология, която обяснява глобалната прогноза на света, се базира най-вече върху положението на т.нар. външни планети. Те са тежки планети - които се движат по еклиптиката и точно затова много трайно въздействат върху Земята. Докато Луната си се върти много бързо и там нещата са много мимолетни. Та тези външни планети са Уран, Нептун и Плутон. Важна роля играят също така Сатурн и Юпитер. Уран, Нептун и Плутон - да го разясня за лаиците. Уран се смята в астрологията за планета на внезапната метаморфоза, но винаги с отрицателен знак пред скоба. Нептун е планета на илюзиите и заблудите. Плутон е планета разрушител, Сатурн - от време оно се нарича Планетата на злото, а Юпитер е Планетата на щастието. Затова тези планети след тази уговорка оказват едно такова въздействие върху живота на Земята. Работата е там обаче, че Уран, Нептун и Плутон и през тази година ще са там, където са през 2016 година. Това означава, че в глобален план няма да има кой знае какви размествания и промени.

- Т.е. да не очакваме мирно решение на глобалните конфликти?

- Говорят по новините - големи анализатори - Алепо, край, всичко ще приключи. А то тепърва започва. И астрологията ни го казва - няма да има никакви мирни преговори, мир на земята, щастие и т.н. Ще конкретизирам. Плутон ще е в знака на Козирога, където е, а това означава, че властимащите ще трябва да носят гигантски отговорности за съдбините на света. Нептун ще си остане в Риби това ще води до масово и поголовно объркване, защото в тази си позиция Нептун предизвиква точно това - невъзможност да разгадаеш и проумееш реалността. Уран , внезапната метаморфоза, продължава да бъде в Овен и той ще носи много ярост, гняв и сблъсъци. Но тук имаме все пак някаква промяна, която ми дава основание да смекча тона. Тази промяна е от много положително естество. Йоханес Кеплер е човекът (астроном, но и астролог), който е установил, че тези планети влияят не само върху Земята. Те си влияят и помежду си. И тези влияния са и положителни, и отрицателни. Тези влияния той нарича аспекти и досега Уран и Плутон сключваха един много
неблагоприятен ъгъл, който се нарича квадратура в астрологията. Биеха се, нараняваха се една друга.

Това доведе до ужасяващи неща

Не само войната в Сирия - това преселение на народите, страшно нещо се срути върху нас, хората. Но сега вече Уран и Плутон са се поразместили. Та са си още в един и същи знак, но не сключват вече такъв фатален ъгъл помежду си. И тези страшни сблъсъци и неприятности, които преживяхме през 2016 година, няма да са толкова фрапантни, остри, неприятни, жестоки. Добрата новина е, че тези две планети не се нараняват и всички тези отрицателни явления, които преживяхме през 2016-а, полека-лека ще започнат да затихват - има една тенденция на затихване. И светът ще се превърне в едно малко по-уютно местенце.

- Какво ще е характерно за 2017 година?

- Вече споменах, че известна роля играят Сатурн и Юпитер. Сатурн се намира в знака на Стрелеца. Това със сигурност означава, че през 2017 година светът ще страда от неправди и несправедливост. Ще имаме големи проблеми с правораздаването изобщо. Ние в България си го имаме и не се вижда оправия в това отношение. Напротив - по-лошо ще става. Юпитер пък се намира във Везни, а това ще рече, че в крайна сметка преговорите, дипломатическите усилия ще се увенчаят все пак с определен успех. На 10 октомври Юпитер ще премине в Скорпион, а това ни дава указание за все по-нарастващ религиозен фанатизъм.

Едно е сигурно - и през 2017 година светът няма да загине

Ще се намерят все пак хора, които да извършат ред добри и полезни неща. И е много препоръчително и ние да се присъединим към тези хора, да дадем своя принос. Пик.бг

Екатерина ПЕТРОВА
 

Още за: Апостол Апостолов  прогноза  конкурс Още от: Живот

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

1 Януари 2017 15:55 | да
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Този господин с ръка на сърцето си казва, че 2017 е годината на гнева, ще има големи пререкания, гняв, ярост и конфликти, Със съдебната ни система ше става все по лошо, но светът ще се превърне в едно малко по уютно местеце Ха сега иди, че го разбери


3 Януари 2017 11:23 | Поппи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дрън дрън та пляс, нищо конкретно, опитва се пак да изкара лесно некой лев както е свикнал по бай Тошево време. Връзкар на квадрат с родители дето са били от "Голямото Комунистияеско Доброутро" с окрадени пари и дързавни жилища-апартаменти които са купени после по 10ст на метър. Безплатни уроци по Немски, т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.