Бившият финансов министър Асен Василев ерген на 44, съжалява, че нямал деца 

26 септември 2021 07:10   2471 прочита


  
 Свободно е сърцето на бившия финансов министър Асен Василев. Новоизлюпеният партиец, който заедно с близкия си приятел Кирил Петков, ще се впусне в надпреварата за власт с общия им партиен проект „Продължаваме промяната”, споделя, че няма особено свободно време за личен живот. 

44-годишният възпитаник на „Харвард” обаче не останал ерген до тази възраст по свое желание и твърди, че ако имал жена до себе си, едва ли щял да влезе в политиката. „По-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко жени до себе си, но в момента нямам”, споделя в единственото си по-лично интервю икономистът, който преминал през серия раздели в любовен план. 
За фаталните жени, които разбили сърцето му, Асен не желае да си спомня, но открито заявява, че съжалява, че няма деца. Неговите родители Йорданка и Васил също отдавна го припирали да ги дари с внуци, но той така и не сполучил с жените. За сметка на това майка му и баща му били горди от успехите му в бизнеса

Родителите на Василев са инженери по професия. Майка му отдавна е пенсионерка, а баща му е бил зам. -шеф на КАТ в Хасково дълго време, а после и строителен надзорник на магистрала „Марица”. 
Семейство Василеви разказва, че когато Асен решил да заминава да учи в „Харвард”, нямали достатъчно пари, за да го издържат. Можели да си позволят да му плащат само самолетните билети два пъти в годината, а останало се покривало от стипендията му от 32 хиляди долара годишно. 
Другата най-важна жена в живота на Василев след неговата майка Йорданка е сестра му Кристина. Тя е с четири години по-малка от него и също е избрала да прави кариера в чужбина. Завършила е архитектура в Германия и работела по специалността си там. 

Като малък бившият министър на финансите не бил силен с числата. Най-много му вървели хуманитарните науки и езиците. Пишел есета на английски и участвал в световни конкурси. Много от съгражданите му в Хасково смятали, че може да има бъдеще и на сцената, тъй като пеел в хор „Лира” в гимназията. Любопитна подробност е, че там по същото време се изявявал и бившият министър на икономиката Делян Добрев, който също е родом от Хасково. Двамата били рамо до рамо на сцената, макар Добрев да е с година по-малък. Ретро 
 

 


 


Още за: асен василев ерген 44   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката