След 8 години чакане: 16г. момиче беше осиновено от американци. 

05 януари 2022 07:35   1 коментар   5990 прочита


 

Камера на NOVA запечата прочувствения миг от първата среща на детето с неговата нова майка. 

Даниела е изоставена е от биологичното си семейство преди 8 години. Оттогава сменя няколко институции и приемни фамилии. До момента, в който американката Лейни не я избира за свое дете. Първите им срещи са виртуални и едвам в този момент Лейни идва в България, с цел да осинови публично Даниела. Така 16-годишното момиче се снабдява с майка, татко и 7 братя и сестри. 

Семейство Уутън постоянно е желало да осинови дете. Не допускат обаче, че то ще е от България. За страната ни схващат инцидентно, откакто попадат на жена в Инстаграм, която е решила да стане родител на българче. Заради пандемията процедурата по осиновяване се забавя с цели две години. 

Шансовете дете в България да откри фамилията си на 16 години са дребни. По закон осиновяване у нас се позволява, в случай че в границите на шест месеца биологичният родител не е изискал връщане на детето в фамилна среда. 

Статистиката у нас сочи, че за последните четири години осиновяванията в България са намалели съвсем двойно. Ако през 2018 година те са 540, то до края на октомври тази година са едвам 292. 

Novini247. com 
 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
1 коментар
06 Януари 2022 13:00 | Случаен човек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ужас, потресена съм. Като сте крали тази статия, или сте я превеждали с гугъл, да бяхте поне я прочели след това. Дори дете в 1 клас ще ви види очевадните грешки.
Човек и да иска да ви прочете статията, осъзнава, че шансовете са му нищожни (забележете думата е нищожни не ''дребни'') . Спирам до тук, че шанса да разберете какво ви казвам със всяка дума намалява ''съвсем двойно''.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката