След тежък удар: Мъжът на Мис България с 3 кръвоизлива в мозъка 

17 август 2022 06:31   1 коментар   4968 прочита


 

Мъжът на Мис България Вероника Стефанова – Филип, е бил в кома 10 дни. До състоянието му се е стигнало след тежък удар и последвали три кръвоизлива в мозъка. Това разкри съпругата му пред “Телеграф”. 

12 минути 

Инцидентът се е случил след погачата на втората им дъщеря. По-късно вечерта Филип излязъл да разходи кучето – кане корсо, близо 80 кг. Видял, че гаражната врата не е затворена. Замахнал с една ръка, тъй като с другата държал домашния любимец. От шума той се стреснал и го дръпнал. Филип залитнал и ударил главата си. 

“Качи се след известно време, много по-късно видях, че заспива за 12 мин. на камерите веднага след удара. Каза ми, че е уморен. Имахте дълъг ден. След 30 мин. започна да повръща. Изтичах до аптека, казаха ми, че се е отровил. Отказа да приема лекарства. На следващия ден ту се будеше, ту заспиваше. Беше заспал в банята. Извиках негови приятели. Знаех, че се случва нещо лошо. Извикахме линейка, която дойде след един час. Казаха, че не е нито инсулт, нито инфаркт. Не знаех, че е падал, нямаше капка кръв… Главата щеше да му се пръсне от болка. Скенерът показа, че има три кръвоизлива в главата, изместили мозъка. Казаха, че шансовете за живот са минимални. Докторът ме предупреди. Знаех, че има два изхода. Хванах го за ръката и му казах, че едната му дъщеря е на 2 г., а бебето на 40 дни. Влязох при него, помолих го да остане”, споделя през сълзи Вероника пред “Телеграф”. 

Бог 

През десетте дни, в които Филип е бил в кома, Стефанова е приемала лекарства за успокоение и сън, но без ефект. “Докторът каза: “След такива случаи аз започвам да вярвам все повече в Бог! ”. Най-лошото, което човек може да види, е коридорът – аз и останалите хора, дошли да видят своите близки… Успокоявахме се взаимно. Не си казвахме “здравей”, а само – реагирали ли са на допир”, допълва миската. 

Телеграф 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
1 коментар
17 Август 2022 09:09 | Чукова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Келнера е дошъл със сметката.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката