Излиза ли Андре Токев на свобода? 

27 юни 2022 06:19   2 коментара   2759 прочита


 

Сагата с кулинарния вълшебник Андре Токев и неговото излизане от затвора се заплита все повече. От неочаквано място топ готвачът е получил подкрепа. Колегите му шефове готвачи зариват градския съд с молби шеф Андре Токев да бъде освободен от затвора, защото „ще е по-полезен навън, отколкото вътре“. Това разбра „България Днес“ от свои източници в съда. 

Колегите на Токев, както и организаторите на предстоящия „Съмър фест“ са изпратили молби готвачът да бъде освободен предсрочно, защото трябва да им помага на фестивала, а един от ресторантите му е получил официална покана. 

Съдията, който трябва да определи дата за делото за предсрочно освобождаване на Токев е излязъл в отпуск. Най-вероятният сценарий е делото да бъде насрочено за 4 юли, а фестивалът започва на 1 юли. Дори съдът да реши Токев да бъде пуснат, това няма как да се случи на момента. Има 14-дневен срок за обжалване и чак когато мине, Токев ще може да се върне в свободния свят, ако разбира се, съдът го разреши. 

Защитата на готвача пусна молбата за предсрочно условно освобождаване преди 20 дни. Кулинарят мастър вече иска да излиза, тъй като вече половината от наказанието му изтече, а все пак е и примерен затворник и се вихри в кухнята на затвора. Вече доста време Софийският градски съд обаче не бърза с разглеждането на молбата на шефа за предсрочно условно освобождаване. Дните вървят, а магистратите все още не са определили датата на разглеждане на молбата. Напълно е възможно, докато стои и чака, готвачът да излежи наказанието си от 10 месеца в Казичене и тогава да излезе. 

Novini. bg 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
2 коментара
27 Юни 2022 12:45 | Д-р Бренди
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да загори боба в стола на администрацията на затвора няколко пъти и може и да стане. Иначе кой е улав да го пусне.


29 Юни 2022 09:39 | Дедовия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Транспенис ми е Андрето...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката