К-19 помогна на полицията да арестува опасен бандит 

21 януари 2022 06:58   4109 прочита


 

Никълъс Роси е бил издирван в цяла Америка, тъй като преди това е бил обвинен в сексуално насилие. 

През 2020 г. издирването на мъжа е прекратено, тъй като починал. Известно време по-късно Роси е открит от полицаи в шотландска болница. Мъжът бил жив, но не съвсем здрав. Той е бил приет в болницата след заразяване с коронавирус, съобщава "Дейли Стар". 

Роси е известен и като Николас Алавердян. Той е бил издирван от щатската полиция на Юта, тъй като преди време е бил обвинен в сексуален тормоз. Първият инцидент е регистриран от правоохранителните органи през 2008 г. в Юта, когато той напада млада жена. 

Следващият случай е десет години по-късно, вече в Охайо. Съдебното преследване срещу него е прекратено, след като в края на зимата на 2020 г. той "умира" от рак. 

Полицията успява да разкрие тази измама напълно случайно само две години по-късно. Установено е, че Роси е живял в Глазгоу, Шотландия, и се представял за Артър Найт. 

Неотдавна той попаднал в болница, защото се заразил с коронавирус. Американските полицаи направиха изявление, че са събрали много голям брой ДНК проби, както и пръстови отпечатъци, което ще им позволи да екстрадират извършителя без никакви проблеми. 

Адвокатът Джефри Пайн е заявил, че не е вярвал напълно, че клиентът му е мъртъв, и не е приел новината сериозно. 

Дейвид Ливит, който заема поста прокурор на окръг Юта, заяви от своя страна, че извършителят е можел да остане беглец от правосъдието, ако коронавирусът не е помогнал за откриването му. Той подчертава, че в днешния свят е много трудно да се живее извън системата. 

БЛИЦ 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката