Майка разбра, че са сменили бебето ѝ в родилното, но това бе само началото на драмата и страданията ѝ 

27 септември 2021 06:05   2921 прочита


 

Една млада майка щастливо прегръща дългоочакваното й бебе. Но в този миг, който трябва да бъде щастлив, тя осъзнава, че това не е нейният син. И така започват да тъкат драматични плетеници от събития. 

Така започна драматичната история на Мърси Казанал и Рич Кушворт, които се срещнаха първо в мисионерско училище в Далас и се влюбиха един в друг, след което се ожениха. 

Те бяха готови да създадат семейство и да имат дете, а когато дойде времето, Казанал се върна в Ел Салвадор, за да роди в родината си. Радостното събитие обаче се превърна в истинска трагедия за известно време. 

Раждането на Мойсей 

Раждането мина добре и на щастливата майка прегърна за първи сина си, а след това сестрата взе детето, което родителите решили да нарекат Моисей. Но когато бебето беше докарано обратно за хранене. Казанал го прегърна и сърцето й посърнала, когато усети, че това бебе не е нейният син. 

За първи път тя видя сина си преди няколко часа – веднага след раждането, а тогава той бил блед и с розова кожа, защото не веднага е започнал да диша. „Лекарите се смееха на думите й и казаха, няма да търсят друго момче“, казва огорченият баща, който заедно с родилката не можели да направят нищо по въпроса. 

С тежко сърце се върнали в Далас с чуждото дете. 

ДНК тестове 

Веднага направили ДНК тестване и изчакали резултатите. 

В продължение на четири месеца те се грижеха за момчето като свой син, но ставаше все по-ясно, че детето с по-тъмна кожа и не е техният наследник. Но те никога не се отнасяли зле с него. 

Те постоянно изучавали външния му вид, за да открият поне някои общи черти, опитвайки се да се убедят, че тяхната подозрителност е ненужна. Но цялата душа на Казанъл отхвърлила бедното момче. Резултатите от ДНК решават въпроса и когато пристигнат, те потвърждават това, което родителите вече са знаели. Имало 0% шанс това дете да е тяхно. 

 

Двойката се върна в Ел Салвадор и, о, ужас – трябваше да дадат детето, което доскоро гледаха като свое. Раздялата била опустошителна за тях. 

Търсене на истината 

Двойката публикува тази новина, като вярва, че трафиканти са отвлекли детето им и затова се обръщат към полицията. Идеята, че детето им живее някъде без тях и при чужди хора просто ги уби. 

Въпреки това, болницата продължава да отрича възможността за грешка, че децата могат да бъдат сменени при раждането им. Но накрая местните власти се намесиха и започна разследване. В следствие на това арестували един от лекарите, израждал жената. 

Лекарят - злодей 

Лекарят Алехандро Гвидос работил с банда трафиканти на хора. Бил арестуван и отведен с белезници, но това не върнало малкото бебе Моисей. С течение на времето обвиненията срещу Гвидос отпаднали. 

Родителите по всякакъв начин се опитаха да привлекат общественото внимание: те говореха по телевизията, молеха предполагаемите извършители да намерят дете им и какво ли още не. 

Междувременно в хода на разследването е извършен ДНК анализ на децата, които са родени в същата болница в деня, в който и Моисей се е появил на бял свят. 

Бебето е намерено 

Всъщност анализът показа, че едно от момчетата е родното дете на млада двойка. 

Но това не беше краят на историята - бяха необходими месеци на юридически битки за документи, преди Казанал и Кушворт да успеят да получат свидетелство за раждане за Мойсей. Малкият мъж се прибрал у дома с истинските си родители почти девет месеца след раждането си. „Колко жалко е, че мама и татко не виждат как бебето им расте и се развива, а прекарват време в борбата за правото да бъдат родители“, споделя двойката през сълзи. 

Но сега те са изключително щастливи, прегръщайки бебето си, приемайки поздрави от своите приятели, съседи и колеги. 

Ето защо някои жени са прави, предпочитайки да раждат у дома. 

Източник :Блиц 


  

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката