Почина съпругата на Стефано, който й направи серенада в болницата 

28 ноември 2020 05:20   3600 прочита


 Двойката била заедно 47 години  

 

Трогателният клип, в който 81-годишният Стефано Бодзини прави серенада на съпругата си, която е в болница, обиколи целия свят. За жалост обаче Карла Саки, която преди дни напусна лечебното заведение, е починала в дома си. 

 
Кметът на Пиаченца Патриция Барбиери заяви, че болестта "прекъснала прегръдката им". В съобщение във Facebook обаче тя отдаде почит на жеста на Бозини за "нежност": :В тази серенада всички ние разпознахме любовта в простотата и непосредствеността на нейния универсален език. " 

Персоналът на болницата и жителите на град Кастел Сан Джовани наблюдават как бившият член на италианския алпийски полк слага алпийската си шапка, сяда на табуретка и свири поредица от мелодии под прозореца на жена си. 

Синът му Маурицио заяви, че Стефано е попитал болницата дали може да "изпълни няколко песни за нея, за да й даде пет минути щастие". 

"Беше слънчев ден, ще ми се да можех да свиря по-дълго, цял ден", каза г-н Босини пред вестник "Пиаченца Либерта" след това.. 

Двойката беше женена от 47 години, а Стефано закачливо изпрати въздушна целувка на съпругата си, която гледаше от прозореца. 

Наскоро той разказа пред местния си вестник, че все още редовно свири на акордеон по селски фестивали и домове за възрастни хора. Стефано разказа, че всички са го молили да свири на сватбата му, но той се престорил, че си е наранил ръката, "защото исках да танцувам - аз с нея". 

Северна Италия понесе тежестта на втората вълна на пандемията от COVID-19, но регионът Емилия-Романя, където се намира Кастел Сан Джовани, не е засегнат толкова силно, колкото съседна Ломбардия. 

 dnes.bg 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката