Рачков хвърля 44 бона за училище на детето си 

25 септември 2021 05:54   1535 прочита


Рачков хвърля 44 бона за училище на детето си 
  
Тлъсти пачки за образованието на сина си хвърля Димитър Рачков. Комикът изпрати наследника си, който носи неговото име, по-рано на училище от всеобщо приетата дата 15 септември, когато учениците в държавните училища в цялата страна се връщат в класните стаи след лятната ваканция. 
Митко-младши започна с уроците още от 1 септември, защото е ученик в частния френски лицей в София „Виктор Юго“. Школото е сред най-престижните в столицата и негови възпитаници са цяла плеяда ВИП наследници с родители звезди от шоубизнеса, милионери и политици. Синът на актьора е в гимназиална степен, което прави образованието там още по-скъпо.пише Ретро бг 

Справка с ценоразписа на френския лицей, публикуван на официалния им сайт, показва, че една учебна година струва на всяко семейство, решило да запише детето си в там, 11 080 лева. Внушителната сума се плаща на три вноски. Първата на 1 септември, втората – на 1 януари, а третата – на 1 април. Според елементарна сметка за 4 години обучение от VIII до XII клас Рачков ще трябва да се бръкне над 44 хиляди лева само за да покрие учебните такси на сина си. В сумата, равняваща се на двустаен апартамент в провинцията, не влизат цените на допълнителните изпити, които се държат според учебната програма, нито пък транспортни разходи, униформи и други ученически пособия, от които всяко дете има нужда. 

Рачков-младши бил записан в елитното школо по настояване на неговата майка Христина Апостолова – главната сценаристка на сериала „Откраднат живот“ и настояща половинка на продуцента Евтим Милошев. В същото училище, но в по-малките класове, бил и синът ѝ от Милошев – Петър. И двамата с по-големия му брат дебютираха вече в киното и зрителите ги познават като Коко и Пепе от „Откраднат живот“. 

Първи обаче крак към френския лицей повлече Любо Нейков, смятан за най-богатия сред актьорите у нас. Той и жена му Гинка записаха щерка си Ани още в детската градина към лицея, а след като навърши ученическата възраст, продължиха образованието ѝ там. На тях дипломата ѝ за средно образование ще им излезе още по-солено, защото, ако Анна продължи да учи във френското училище до завършването си, родителите ѝ ще са похарчили около 200 хиляди лева само за такси. В същата детска градина ходеше и детето на евродепутатката Елена Йончева, преди тя да замине в Брюксел и да го вземе заедно със себе си. 
 

 


Още за: рчковучилище син   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката