Заради тормоз: Момиченце загуби косата си на 7 години 

10 май 2022 04:55   3645 прочита


 

 
10-годишно момиче оплешивя напълно заради стрес, жертва на който може да стане всяко дете. Бони Пулман била тормозена в училището си, а днес се надява да събере достатъчно пари, за да се подложи на специално лечение. 

Бони станала жертва на насилие преди цели 3 години, когато била на 7 години, а заради това всеки ден плачела. От преживяното в училище започнала да губи косата си, а по-късно била диагностицирана с алопеция, пише английското издание Метро. 

Когато нейната майка Уенди разбрала за случващото се, се намесила, а това прекратило агресията от страна на учениците. Въпреки това косата на Бони не започнала да расте, а детето страдало от тревожност. “Разбрахме, че страда от алопеция заради стреса, който е приживявала през това време”, споделя 34-годишната Уенди. 

“Открих, че нещо, което й влияе много, когато видях, че почти не се храни”, добавя Уенди. Тогава майката отишла в училището, където направили всичко възможно, за да премахнат тормоза. 

Когато училищата затворили заради пандемията за цели 6 месеца, косата на детето отново започнала да расте. Две седмици, след като децата се върнали в клас, проблемът на Бони се върнал. Нейната майка обяснява, че станалото е повлияло дълбоко на психиката на дъщеря й, променил се и характерът й. 

“Тя не харесваше себе си, казваше неща като: “Приятелките ми са красиви, а аз не”. Не искаше да ходи да плува, защото не искаше никой да я вижда в бански”, споделя Уенди. 

Жената споделя, че ситуацията повлияла много на цялото семейство. Затова решили да потърсят медицинска помощ, за да може нейната дъщеря отново да има коса - “косъм по косъм” да върне самочуствието на Бони. 

Специалния имплант, ще бъде специално подготвен по формата на главата на момиченцето, за да може да й служи цели две години. Клиника в Хъдърсфийлд, Англия е помогнала на семейството да събере необходимите 5000 паунда за интервенцията. 

Нейната майка се надява това да позволи на Бони да започне новия етап на образуванието с необходимото самочувствие и да премахне проблемите, причинени от тормоза в миналото. 

Превод: GlasNews. bg 
 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката