20 урока по стил от Джорджо Армани 

06 януари 2022 05:59   4370 прочита


 

Джорджо Армани е олицетворение на свободния дух в модата. Италианският моделиер вече повече от 50 години е сред главните диктатори на модните тенденции, като никога не е изневерявал на своята философия, а именно: "Елегатността и практичността са двете страни на една и съща монета". Вижте още страхотни модни съвети от гениалния дизайнер при нас: 

1. "Елегатността не се крие в това да бъдеш забелязан, а да бъдеш запомнен. " 

2. "Разликата между стила и модата се крие в качеството! " 

3. "Евтиният чифт обувки е неправилно спетяване на пари! Никога не пестете от базовите елементи в гардероба си. Обувките са един от тях. " 

4. "Да изглеждаш секси е въпрос на добро самочувствие. Това е състояние колкото на ума, толкова и на тялото. " 

5. "Радвам се, че в днешно време все повече хора се стремят да бъдат елегатни. Елегатността никога не излиза от мода, ето защо е и ключът към безупречния външен вид. Вярвам, че дължа успеха си именно на тази философия, която винаги съм следвал. Стилът е по-важен от краткорайните модни тендеции. " 

6. "Не полагайте прекалено големи усилия при избора си на дрехи: най-стилно облечените хора изглеждат така, сякаш не се замислят какво ще сложат. " 

7. "Черният и тъмносиният цвят правят всяка фигура да изглежда много по-стойна. Придържайки се към тази цветова схема, можете да си позволите да експериментирате с форми и текстури. " 

8. "Аксесоарите са важна част от модата и значението им в наши дни расте с всеки изминал ден. Те могат напълно да променят облика на облеклото, а жените харесват идеята да притежават мултифункционален гардероб. Така, например, едно ярко бижу може да трансформира най-обикновените дрехи в елегантен тоалет. " 

9. "Избирайте тъкани в неутрални цветове и без ярки щампи - те ще ви служат по-дълго (от гледна точка на модните тенденции). " 

10. "Един внимателно подбран аромат може да бъде вашият отличителен белег. Това е първото нещо, което хората усещат, когато влезете в стаята и последното, което изчезва, когато си тръгнете. 

11. "Дънките са олицетворение на демокрацията в модата! " 

12. "За да създадеш нещо невероятно, съзнанието ти трябва да бъде фокусирано в изпипването на всеки дребен детайл. " 

13. "Вярвам, че стилът е единственият лукс, който хората реално желаят! 

14. "Винаги съм смятал, че бялата тениска е първоосновата на модата. " 

15. "Обичам нещата, които остаряват красиво - неща, които нямат срок на годност, които издържат теста на времето и се превръщат в живи примери за най-добро качество. " 

16. Парфюмът е нещо повече от екстракт, той е абстрактно присъствие. За мен парфюмът е мистика. 

17. "Вярвам, че дрехите трябва да спомагат за повдигането на самочувствие на всеки човек, които ги носи, предоставяйки му възможността да види една по-добра своя версия. " 

18. "Индивидуалният стил е правилният баланс между това да знаеш кой си, какво ти подхожда и как можеш да развиеш себе си чрез дрехите. " 

19. "Гардеробът на съвременната жена трябва да бъде гъвкав, но преди всичко, той трябва да бъде удобен. " 

20. "Аз създавам мода за истинските хора. Не намирам никакъв смисъл в съществуването на дрехи и аксесоари, които не са практични. " 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката