4 признака, че сте прекарали К-19 безсимптомно  

24 ноември 2020 06:57   1 коментар   10791 прочита


4 признака, че сте прекарали К-19 безсимптомно  

Сега това е най-честата диагноза в цял свят. Все повече хора прекарват болестта, а някои за жалост не успяват да се преборят с този бич. 

Отказ от кафе за 30 дни: Какво се случи с жената, която го направи СНИМКИ 

Понякога заразата има и леки симптоми, а някои хора я изкарват на крак, без дори да разберат, че организмът им е бил изложен на голяма опасност. 

Учени са провели изследвания и са установили, че има няколко симптома, които може да ви разкрият, че вече ковид-19 е зад гърба ви и сте прекарали болестта. 

Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички, тъй като всеки организъм е различен, но според наблюдения на пациенти и хора, прекарали това заболяване, тези признаци се забелязват при повечето изследвания. 

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора! 

Какви са тези знаци? 

1. Възпаление на очите 
- конюктивит 
- ечемик 

Тези проблеми могат да показват, че сте изкарали коронавируса, а в някои случаи тези симптоми се появяват дори по време на самата болест, но това е изключително рядко. 

2. Проблеми с червата 
- диария 
- запек 
- болки в корема 

По някаква причина тези симптоми се появяват след преминаването на болестта. Има обаче и още нещо.. Ако вашата ковид инфекция протича в тежка или умерена форма с признаци на грип, хрема, кашлица, висока температура и т. н. то тогава подобни чревни проблеми може да се появят и по време на самото заболяване. 


 
116-годишна японка шокира: За да живеете дълго пийте кафе, яжте шоколад и… (СНИМКИ) 

3. Слабост 
Всеки познава чувството на умора и слабост, но в сравнение с това, през което преминават болните от коронавирус, това са просто цветя и рози. Лекари казват, че това отслабване на организма може да се наблюдава при някои хора, прекарали ковид, дори и в рамките на следващата година. 

4. Загуба на вкус и мирис 
Този симптом се приписва на един от тези в хода на самото заболяване и често се появява по време на протичането на болестта. Всичко тук обаче отново не е толкова просто, както при точката с червата. 

Ако сте загубили мирис и вкус по време на заболяването, то тогава ще имате и други симптоми, типични за ковид. Ако обаче ги изгубите и нямате никаква друга симптоматика, то най-вероятно вече сте били болни и сте изкарали коронавируса. 

Има и още няколко признака, които могат да показват, че сте се разболели - задух, учестен пулс, ниско кръвно налягане, загуба на тегло. 

Вкусно и здравословно: С тези смутита никога няма да сбъркате! 

Важно: Тези признаци не доказват, че сте имали коронавирус и могат да сигнализират и за други напълно различни проблеми. Важно е винаги да се свързвате с личния ви лекар при каквито и да е съмнения. /jenata. blitz. bg 
 

1 коментар
24 Ноември 2020 18:15 | Цуци
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лятото ходих на море. Вобще не ми замириса. Или е от бетона или е корона. Вкус си имах. Сега вече ми и помирисва особено на кюмюр. Задух, кръвно не съм разбрала понеже не работя в офис демек да си клатя краката по цял ден. Няма как да ме хване Covid19 понеже не съм принцеса .Към пепеляшките съм аз. Принцовете ги избягвам
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката