Компаниите Moderna и Merck разработват ваксина срещу рак 

17 октомври 2022 10:31   2 коментара   3281 прочита


 

Американските компании Moderna ("Модерна") и Merck ("Мерк") обявиха, че са се споразумели да разработват и лансират на пазара заедно иРНК ваксина за пациенти с висок риск от развитие на рак на кожата, съобщи АФП. 

Препаратът е в период на изпитания в комбинация с лекарство срещу рак. 

Двете компании си сътрудничат от 2016 г. за разработването на ваксината. 

След изследвания в продължение на няколко години без да пуска продукти, Moderna зае сензационно място на фармацевтичния пазар като една от първите фирми, редом с Pfizer/BioNTech, предложили ваксина срещу COVID-19 въз основа на иРНК технологията. 

Компанията е убедена, че тази технология, позволяваща на човешките клетки да бъде указано да произвеждат протеини, съдържащи се във вируса, за да обучат имунната система да го разпознава и деактивира, може да се използва за лечение на грип, СПИН, автоимунни, сърдечно-съдови и онкологични заболявания. 

В лабораториите на Merck е създадено лекарството срещу рак пембролизумаб. Резултатите от втора фаза на клинични тестове на иРНК ваксина, приемана заедно с лекарството при пациенти с висок риск за меланома, се очакват в края на годината. 

Вече съществуват ваксини за превенция (като тази срещу човешкия папиломавирус) или за лечение на рак. В ход са и клинични изпитания за лечение на различни видове рак. 

Vesti. bg 

 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
2 коментара
19 Октомври 2022 00:21 | Сократ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да я тестват върху управителния борд първо


22 Ноември 2022 21:30 | Albertcer
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

[img]https://seoprofisional. ru/image/cache/catalog/poiskoviki-i-SEO-v-kitae-500x500. png[/img]
Мы предлагаем вам базу на китайском языке очень подойдет для прожарки вашего сайта так как известно они хорошо пробиваются и можно оставлять там ссылки и посты как не где размер базы 223990 сайтов все пробито на дубли и 200 ок . БАЗА Фильтравалась в июле 2022

Собираем базы на заказ под ваши нужды любого количества и качества цена от 1000 руб


ДЛЯ СВЯЗИ С НАМИ ПИШИТЕ В СКАЙП ЛОГИН ЛОГИН POKRAS7777
ЛИБО В ТЕЛЕГРАММ
купить базы для хрумера
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката