Куркумата е по-ефикасна от онколекарствата

29 май 2019 09:58   9086 прочита


За облекчаване на симптомите на различни заболявания са създадени безброй лекарства; често те могат да се купят и без рецепта. Въпреки че повечето от тези лекарства са достатъчно ефективни, те обикновено имат нежелани странични ефекти, особено ако се приемат в голямо количество или твърде често. Ето защо си струва да се обърне внимание на алтернативните натурални средства. Те много рядко имат странични ефекти, по-икономични са и много от тях по своята ефективност не отстъпват на фармацевтичните препарати.

Едно от тези уникални натурални средства е куркумата, известна подправка, широко използвана в кулинарията. Куркумата е „роднина” на джинджифила. В нея се съдържат твърде много полезни и нужни на организма хранителни вещества, благодарение на които тя помага при най-различни болести. Най-интересното е, че тя, както показали редица изследвания, е близка по своите свойства на някои известни лекарства.

Дълго време се смятало, че лекарствата, използвани при химиотерапия, са едни от малкото, помагащи при рак. Но различни изследвания показали, че куркуминът действа не по-лошо, отколкото оксалиплатинът - едно от лекарствата, използвани при химиотерапия. Учени открили, че неголямата дневна доза куркума потиска развитието на туморните клетки при рак на правото черво./ retro.bg/


Още за: куркума   лекарства   рецепта   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката