Окото „играе“ заради липса на витамини 

18 юли 2021 05:43   1 коментар   3938 прочита


Окото „играе“ заради липса на витамини 
 
Така наречената миокимия е състояние, при което кръговият мускул на окото започва да се свива неволно. Тя отдавна е известна на лекарите и е доста широко разпространена. 
 

Обикновено това явление се появява неочаквано, не трае дълго, но успява да донесе дискомфорт, особено ако човекът е на обществено място и общува интензивно. Някои изобщо нямат късмет – подобен проблем може да ги измъчва за месец или дори по-дълго, но това е по-вероятно изключение от правилото. 

Ако поради миокимия клепачите се затварят или допълнителни части от лицето „реагират“ на патологията, това е тревожен сигнал, изискващ незабавна медицинска помощ. Въпреки това много лекото потрепване може да показва нарушение на нормалното функциониране на тялото. По-специално, за развитието на неврологични заболявания (включително болестта на Паркинсон и блефароспазъм). Причината за него са липсата на витамини и минерали, продължителното състояние на стрес и стабилна алергична реакция към нещо.Retro bg  

1 коментар
18 Юли 2021 10:22 | очиларка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е вярно. Редовно пия и сега пак се появи даже има и някаква слуз сутрин като залепени са ми очите. Интересното е, че вече поредна година се появява по това време. По принцип юли си ми е винаги по изнервен Може би трябва да ходя на курорти .В старите здравни книги пише, че трябва да се почива на курорт два пъти в годината по 10 дни .Не че се спазваше и по комунизма това правило .А според народните вярвания е знак за скорошно сватба.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката