Работят върху лекарство, с което ще живеем 200 г. 

09 август 2022 04:04   2 коментара   3911 прочита


 

Добавянето на още 100 години към живота ни може да ви изглежда като научна фантастика, но учените работят върху чудодейно лекарство, което ще го превърне в реалност. 

Лекарството се приема под формата на хапчета. Действието му е насочено към елиминиране на клетките, които допринасят за процеса на стареене в човешкото тяло, като по този начин потенциално удвоява живота ни. 

Човешкото стареене се ускорява от клетки, наречени „зомби клетки“, научно известни като клетки на стареенето. 

Те спират да се делят в определен период от живота ни, натрупват се в тялото ни и в крайна сметка, отделят съединения, които ускоряват стареенето. 

Лекарството е тествано върху мишки в клинични изследвания през 2020 г. и резултатът е подобрена физическа функция, удължено здраве и продължителност на живота. Сега учените работят върху възпроизвеждането на тези резултати при хора. 

Британският компютърен биолог д-р Андрю Стийл в книгата си за дълголетието на човешкия живот твърди, че е напълно възможно хората да живеят над 100 години с определен вид лекарство. 

В книгата той заявява, че изследванията в областта на сенолитиците – лекарства, които работят за елиминирането на клетките, които влошават функцията на тъканите, вече показват обещаващи резултати и може да станат достъпни на пазара през следващото десетилетие. 

 „Не мисля, че има някаква абсолютна граница за това колко дълго можем да живеем. Не виждам физическа или биологична причина хората да не могат да живеят до 200 години“, казва д-р Стийл пред MailOnline. 

„Предизвикателството е дали можем да развием биомедицинската наука така, че да го направим възможно. На всеки няколко години се появяват проучвания, които предлагат някаква фундаментална граница на продължителността на човешкия живот, но винаги им липсва една важна част: никога преди не сме опитвали да лекуваме процеса на стареене. “ 

Съобщава се, че хапчетата вече са в етап на изпитване върху хора и може да се появят на пазара през следващите десет години. 

Изобретяването на този вид лекарства повдига въпроса: кой всъщност иска да живее до 200-годишна възраст? Е, може би вече имате идея. 

Тези, които открито изразяват желанието си „да живеят по-дълго от средностатистическия човек“, са сред най-богатите в света и вече се радват на качество на живот, което безспорно е привилегировано, комфортно и свръхлуксозно в сравнение с повечето други. 

Отличен пример за това е Джеф Безос, който наскоро инвестира огромна част от богатството си в разработването на технология за препрограмиране на клетките, което ще обърне процесите на стареене. 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
2 коментара
31 Август 2022 19:33 | jvTef
Оценка:
0
 (
0
 гласа)
03 Септември 2022 14:14 | RichardKat
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Hi guys, if you visit my page, I can recommend best essay writing service in the USA, here it IS - do my math work
. This service is much cheaper than other, because they have always many works.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката