Шокираща алтернатива в България - лекуват епилепсия с канабис

12 февруари 2019 09:48   4316 прочита


При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се повлиява от лекарства. Най-засегнати от епилепсия са децата, тъй като при 60% от случаите тя започва в детска възраст. Честите пристъпи водят до нарушение в развитието и живота, както на засегнатите деца, така и на техните семейства. Има ли алтернатива за по-тежките случаи.

ащо родители на деца поискаха разрешаването на лечението с масло от канабис - гост по темата в сутрешния блок на БНТ беше Росица Манолова от Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Масло от туласи: уникално лечебно средство от Аюрведа Когато не е възможно хирургична намеса, нещата се усложняват.

Един от вариантите е масло от канабис, коментира Манолова. Според нея оставането само на масло е дълъг процес, като трябва да бъдат обучавани самите специалисти. 50 000 българи страдат от епилепсия. При 30% от тях болестта не се влияе от лекарства. В тези случаи може да се приложи оперативно лечение. Единствена... Като от филм на ужасите!

Има много места в Европа и САЩ, последният пример е от 1 ноември и във Великобритания, където медицинската марихуана е разрешена за лечение на епилепсия. Доказано е, че дава резултат, не във всички случаи обаче, каза Манолова и изрази надежда, че лечението ще бъде въведено възможно по-скоро. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката