Българин създаде апарат за лечение на болки в гръбнака

24 март 2019 10:06   13460 прочита


Инж. Михаил Йорданов от София е разработил апарат за звукова и магнитна стимулация, който няма аналог във физиотерапевтичната практика. Предназначен е за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система.

Апаратът съчетава два метода на въздействие. При единия въздействат звукови сигнали, възприемани директно от слуховия апарат на пациента, а при другия е електромагнитно поле, което имитира биополе под нивото на естествения магнитен фон на Земята. При тази електромагнитна симулация се индуцират слаби интерферентни тонове, които взаимодействат с електромагнитните полета, излъчвани от органите на тялото. По този начин се прави стимулация на ниво клетъчна структура и биоплазма. Чрез интегрираната звукова и електромагнитна стимулация се повишава имунологичната защита на организма, като чувствително се подобрява общият жизнен тонус и се нормализират биологичните процеси и клетъчните константи. 

Болки в гърба и шията могат да бъдат признаци на опасна болест

Каква е теоретичната обосновка на изобретението? 

Чрез петте си сетива (осезание, зрение, слух, обоняние и вкус) в съответни зони на мозъка на човека постъпва информация под формата на психологични и електроимпулси. Те се оценяват от клетките на мозъка и емоционалната памет и се превръщат в електробиологични сигнали, отправяни към отделни органи и системи.

Според Световната здравна организация причините за заболяване на организма и силното отслабване на имунната система са: фамилната наследственост - 5%, генетична - 5%, околна среда и междуличностни отношения - 25%, начин на живот - 30%, неправилно хранене - 35%.

Боли ви гърбът – проверете си бъбреците и сърцето

На първите две причини науката все още не е намерила ефективно решение за отстраняването им. Но на останалите три всеки човек сам може да търси и да намира решение, за да не се стига до болести. Не трябва да се забравя, че човешкото тяло е конгломерат от 100 до 200 трилиона живи клетки и всяка съдържа хиляди работни части. Клетките в човешкото тяло се делят повече от 50 пъти. Всеки ден благодарение на програмираната клетъчна смърт умират  5 - 7 милиарда клетки и толкова нови се образуват. Програмираната смърт прави клетките по-неефективни и те произвеждат повече “боклук”, а го почистват все по-малко. Сложните процеси на детоксикация на тялото са затормозени. Това води до стареене. На практика умираме, задръстени от “боклук” (токсини). 

През 1974 г. Кристиян дьо Дюв получи Нобелова награда за откриването на метод, по който клетките да се освобождават от отпадъците. Нарича се лизозома (плаваща боклукджийска торбичка). Лизозомите поглъщат клетъчните отпадъци и ги смилат. Този процес е наречен автофагия и е една от тайните на подмладяването на клетките.

Болката в гърба се усилва и започна да се появява по-често? Спасете се с 6-те прости упражнения на Валентин Дикул (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всяка нормално функционираща жива клетка съдържа най-малко 60 микроелемента от Менделеевата таблица и повече от 2000 химически реакции по определена програма. При тези химически реакции общото е, че молекулите работят и избирателно се свързват помежду си, като се излъчва биологично електромагнитно поле. 

Както е известно, в живия организъм електрическите процеси играят фундаментална роля и са определящи при отклоненията и нарушенията на медико-биологичните субстанции и биоелементния баланс на клетъчно ниво и в отделните органи. Всяко отклонение от нормите е белег за заболяване.

Нарушаването на процесите на взаимното превръщане на химическата енергия в електрическа и обратно може да бъде коригирано с помощта на физиотерапевтична апаратура. 

Апаратът за звукова и електромагнитна симулация на инж. Михаил Йорданов е предназначен чрез външно въздействие да подпомогне за окислително-редукционните процеси и синтеза в клетъчния обмен. Възможността на апарата да моделира звукови и електромагнитни полета, оптимално близки до здравословния биоелектромагнитен фон на човека, го правят полезен за профилактика и лечение в клетъчната дейност.    

При какви заболявания се използва апаратът?

• Дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат (шийна и лумбална остеохондроза, коксартроза, гонартроза и др.);

• Заболявания на нервната система (дискогенни радикулити);

• Травматични увреждания и заболявания на опорно-двигателния апарат (контузии, дискорзии, епикондолит и др.);

• Съдовоциркулярни нарушения на крайниците;

• Общо стимулиране и профилактика.Здраве-то 


Още за: българин   апарат   стимулация   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката