Варненски болници отказали да приемат бременна с COVID-19  

21 ноември 2020 06:35   527 прочита


 Бременна в деветия месец жена от Варна, с положителна проба за COVID-19, не е била приета в нито едно лечебно заведение в морския град, въпреки че е имала затруднено дишане, съобщи БНТ. 

За случая е сигнализирала свекървата на бъдещата майка. 

Бременната жена и съпругът й били под карантина с положителни PCR тестове. Вчера обаче състоянието на жената се влошило. Личният й лекар я посетил в дома й и по негова препоръка се обадили в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Два часа линейка я разкарвала от едно място на второ, без да приемат никъде. 

Спешният екип откарал жената първо в Инфекциозната клиника към Университетската болница "Св. Марина". Дежурните казали, че не е за тях и я изпратили в АГ-болницата, където също не приели бременната. 

От здравното заведение обясняват, че жената нямала гинекологични проблеми и в момента не раждала. После линейката тръгнала отново към болница "Св. Марина", но ги върнали още по пътя. 

Накрая откарали бременната в Спешното отделение на болница "Св. Анна". Там я прегледали и след консултация с гинеколог по телефона, заявили, че не е за хоспитализация. 

Тази вечер бременната жена все пак била настанена за наблюдение в изолирана стая към Родилното отделение на многопрофилната болница "Св. Анна". 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката