300 лева за сянка при Брендо (Комплексът му с рекордни цени на морето)

06 август 2014 11:04   10985 прочита


Евелин Банев – Брендо е наложил непосилни цени за сянката на плажа в комплекс „Оазис“ край Лозенец, научи HotArena.net.

 

„Кокаиновият крал“ буквално дере кожи – шатра на брега, далече от смрадливия канал, по който лайната на курорта отиват директно в морето, излиза минимум 300 лева на ден, узна „Всеки ден“ от „ощипани“ туристи.

 

„Наемът на плажния комплект с шезлонги е рекордните 150 кинта, но със задължителното условие консумацията да е поне за още толкова“, обясниха сащисаните туристи. Предвид ценоразписа пиячката хич не е много – българска мента с тоник или спрайт се харчи по 10 лева, а наливната бирата е по 5 лева, уточниха препатилите курортисти.

 

Те се ожалиха, че онези, които не покриват финансовите изисквания на мафиота, са принудени зорлем да кихат по 20 лева за чадър на приемливо място по пясъка. Всички останали, които разчитат само на собствена сянка, са прокудени да лежат в района около канала с отпадни води. Това обаче е директно нарушение на консеционния договор за използване на плажната ивица.

 

Според контракта между собственика на „Оазис“ Брендо и Община Царево съотношението между платена и свободна зона трябва да е 70 към 30, като разположението трябва да е равнопоставено. Т.е. туристите, които не са на почивка в комплекса, имат право да използват 30% от плажа пред курорта на Брендо. На практика обаче се получава друго – безплатните места са в опасна близост до канала с лайната.


Още за: сянка   Брендо   море   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката