5 страшни предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали

15 декември 2018 10:20   3807 прочита


Известният астролог е бил роден на днешния ден

Hострадамус е роден на 14 декември 1503 г. в малкия френски град Сан-Реми. Той става известен като един от най-добрите предсказатели, които някога са се раждали.

Според някои, неговите видения за бъдещето са се сбъднали с плашеща точност.

Нострадамус е едно от деветте деца на Рейниер дьо Сен-Реми и търговеца на зърно и нотариус Жом дьо Нострадам .

Семейството на баща му е от еврейски произход. Дядото по бащина линия обаче приема католицизма през 1455 г.. Така той получава християнското име Пиер и фамилията Нострадам

На петнадесетгодишна възраст младият Нострадамус започва да учи университета в Авиньон. След по-малко от година, по време на която изучава граматика, реторика и логика, е принуден да напусне учебното заведение, защото университетът затваря врати поради заплахата от чумна епидемия.

След като напуска Авиньон, Нострадамус (по собствени думи) пътува из страната в продължение на осем години, като от 1521г. изучава изкуството на лечението с билки.

През 1529 г., след като е работил няколко години като аптекар, започва отново да следва медицина в университета на Монпелие.

Малко след това е отстранен, защото е открито, че е работел като аптекар, което е било изрично забранено от университетската управа. И до днес се пази документът за отстраняване на астролога от университета.

След отстраняването Нострадамус все пак продължава да работи, вероятно като аптекар. Става известен със създаването на своето „розово хапче“, за което се вярвало, че предпазва от чума.

Неговият най-известен труд се нарича "Пророчества."

Книгата е издадена през 1555 година и е написана в четиристишия, които представят събитията, които ще се случат в света според пророка.

Днес хората са разделени на два лагера: такива, които смятат, че той е предрекъл с абсолютна точност най-страшните събития от бъдещето и такива, според които Нострадамус не е предрекъл нищо, а по-скоро става дума за грешна интерпретация от наша страна на четиристишията му.

Независимо кои са прави, едно е сигурно: Нострадамус е име, за което всички ние знаем и днес.vesti.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката