Благодаря! Днес е най-учтивата дата в годината

11 януари 2019 09:20   1373 прочита


Думите на благодарност са словесни ласки, които могат душевно да стоплят и успокоят хората

На 11 януари в много страни се отбелязва Световният ден на думата "благодаря" (International Thank You Day). На този ден имаме пълното право да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

„Благодаря" е най-простото послание. Това не означава, че на най-учтивата дата в годината трябва да излезете и купите картички с тематичен надпис, въпреки че празникът вероятно е измислен от някой западен търговец на поздравителни картички. Трябва обаче да сме му благодарни, защото добрият тон и маниерите по тези географски ширини невинаги са на ниво.

Психолозите смятат, че думите на благодарност са словесни ласки, които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Основното нещо е, че думите на благодарност трябва да се изричат от сърце.

Получаването на „благодаря" след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а винаги!trafficnews.bg


Още за: дума   благодарност   семейство   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката