Чудо се случи в Германия! Близначки се родина с три месеца разлика!

20 април 2019 10:38   1485 прочита


На пръв поглед в тези близначки няма нищо необикновено. Но само на пръв поглед, защото всички в Германия ги смятат за медицинско чудо.

Децата се появяват на бял свят в кьолнската болница Holweide едно след друго, но в различни години. Първа, в 26-ата седмица от бременността на мама Оксана, на 17 ноември 2018 г., преждевременно се ражда Лиана. Момиченцето тежало 900 грама. Въпреки малките си размери, лекарите успяват да я спасят. 

Оказало се, че бебетата на Оксана са с различни плаценти и точно това не е попречило на по-малката сестра да остане в стомаха на майка си още три месеца. Три месеца по-късно, на 22 февруари 2019 г., на бял свят се появява и сестричката на Лиана -  Леони. Тя е доста по-тежка от кака си – цели З700 гр. Разликата между двете малки дами е 97 дни.

Родителите на Лиана и Леони са изключително щастливи от новите попълнения в семейството си. По-голямото им дете - 8-годишният Данил, също се радва, че вече е батко на две прекрасни принцеси.

А в болницата са много доволни, че и двете момиченца са успели да се родят живи и здрави.

По думите на главния лекар на здравното заведение, за да стане чудото факт, лекарите са направили всичко възможно, за да създадат нормални условия за развитие на втория плод, обезпечавайки го с втора плацента.

Към днешна дата всяко едно от момиченцата тежи около 5700 гр. Бебетата са здрави и се развиват много добре.

В кьолнската болница са категорични, че подобно чудо се случва изключително рядко. През 2012 г. в Ирландия се родиха момченца близнаци. Едното е по-голямо от другото с 87 дни. / jenata.blitz.bg


Още за: деца   болница   бременност   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката