Новините на югозападна България
Днешното обедно предложени е: Крем супа от кестени Перфектните ябълкови понички се правят с бира и не позволявайте на никого да ви убеди в противното Колкото по-малко е семейството, толкова по-голям е рискът от рак
   РегистрацияЗабравена парола

Експериментират генно редактиране, което ще удължи живота ни до 130 години в младо тяло


16 май 2018 09:26   2069 прочитаБиоинженерите от стартъпа Rejuvenate Bio в Харвард стартираха първите практически експерименти за редактирането на генетичния материал на живите организми.

Първите живи организми, които са включени в изследванията са кучета. За да бъде максимално увеличена продължителност на живота на кучетата в ДНК структурата им се добавят ДНК фрагменти от най-простите организми, чиято основна характеристика е способността да живеят максимално дълго, дори в най-враждебна среда.

В случай, че "обратната" генна терапия се окаже успешна при експеримента с кучетата, технологията CRISPR-Cas9 ще бъде тествана при хора в клинични условия.

Изследователите съобщават, че от тяхната разработка вече се интересуват от Министерството на отбраната и други силови ведомства на САЩ. С помощта на генетичното редактиране в близко време може да бъдат създадени "суперкучета", които няма да боледуват и ще живеят 2-3 пъти по-дълго от нормалните животни.

Авторите на програмата твърдят, че крайната цел на експериментите е да се увеличи максималната продължителност на живота на човек. Биоинжинерите смятат, че ако експериментите приключат успешно, хората ще могат да живеят до 130 годи в тялото на 21-22 годишен човек./Zdrave.to

Още за: редактиране  материал  организми Още от: Живот

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.