Жена се възмути от сметката в ресторант, извика полиция

24 септември 2023 21:32   3722 прочита


 50-годишната Джунко Шинба, която била в Сингапур, вечеряла в ресторант Seafood Paradise на 19 август, когато научила, че ястието с чили с раци, което е поръчала, струва около 680 долара.

ЯпонскаТА туристка открила, че сметката й в ресторанта е скочила до 1000 долара и се обадила на органите на реда, заявявайки, че не е информирана за цената на храната.

Джунко Шинба каза, че сервитьорът й предложил ястие от аляски кралски рак, който е популярен в Сингапур и съседна Малайзия. Чилито обикновено се прави от кални раци, които са около 20 долара за 100 грама в Seafood Paradise. Обслужващият персонал обаче посочил цената уж за цялото ястие, а не за теглото му.

Представител на Paradise Group, която притежава Seafood Paradise, каза, че ресторантът е показал на компанията на Шинба целия рак.

„За да избегнат недоразумения, персоналът дори донесе цял аляски кралски рак преди готвене“, каза той.

Според туристката обаче не й е казано, че всичко това ще бъде приготвено само за тях. Тя предположила, че ще им бъде дадена само част от храната, пише Asia One.

Изображение на касовата бележка, предоставена от жената, показва, че ракът струва около 680 щатски долара и тежи около 3,5 кг.

Заедно с разходите за други ястия, общата сметка за масата на Шинба беше около 1000 долара. След това жената помолила Seafood Paradise да се обади на полицията и на мястото пристигнали служители на реда.

След известно обсъждане туристите получили отстъпка от около 78 долара, а нейният приятел платил храната с кредитната си карта, съобщава вестникът.

Представител на Paradise Group каза пред AsiaOne, че мениджърът на ресторанта е помогнал на Шинби да подаде полицейски доклад и е предложил отстъпката „от добра воля“. Японката също се обърна към Сингапурския съвет по туризъм за инцидента и нейният случай беше отнесен до Асоциацията на потребителите на страната.

Novini247.com


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката