Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите

28 ноември 2022 06:13   12974 прочита


 

Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и го върна към живота, съобщава The Mirror. 

През 2020 г. 9-годишният син на професионалната изпълнителка Дженифър Озбърн - Джейк, е диагностициран с рядко генетично заболяване - енцефалопатичен синдром. Болестта засяга развитието на мозъка, мускулната и дихателната системи. 

Като дете Джейк често губел съзнание. Той обаче обичал музиката, разпознавал някои от песните и се усмихвал, когато ги чуел. 

"Плачех, когато виждах, че не му е добре. Той започваше да се смее, аз спирах да плача и се смеех с него. Умееше да превръща сълзите в смях", разказва майката. 

Когато състоянието на Джейк се влошило, от страх да не умре вкъщи, родителите му го изпратили в детски хоспис. 

Пред The Mirror Озбърн разказва и за трогателния момент, в който успяла да върне сина си към живота, като му изпяла песен. 

Тя отишла при умиращия си син и попитала медицинската сестра какво да прави. "Бях много уплашена. Толкова ме беше срам, че се разплаках. Изключиха го от апаратурата и медицинската сестра ме посъветва да пея за него", спомня си британката. 

Тогава тя започнала да пее песен от мюзикъла "Най-великият шоумен" и се случило чудо, което поразило дори медицинските сестри. Чувайки песента, Джейк буквално се съживил. След това започнал да диша самостоятелно и живял още 11 месеца. 

"Той си пое дълбоко въздух и пеенето буквално го върна към живота. Докторът влезе, преслуша го със стетоскоп и не можа да повярва на резултата", споделя Дженифър. 

През септември състоянието на детето се влошило и малко по-късно то починало. 

"Нещо просто се промени в мен и като майка знаех, че той ще умре. Влязох в стаята му и казах всичко, което исках да му кажа. След това го целунах и му казах да си почине. Щом иска да си почива, нека си почива", казва тя. 

Майката добавя, че на погребението е изпяла песента, която преди 11 месеца го е спасила. 

Озбърн казва още, че 3-годишният й син Джими също страда от този синдром. Заболяването е предизвикано от генетична мутация, която имат и двамата родители. То е изключително рядко и в света са известни само около 100 такива случая. /jenata. blitz. bg 

Как реагира мрежата на жена, оплакала се, че гаджето й ще пътува с дъщеря си 

Потребителка на портала Mumsnet се оплака от гаджето си, че е отишъл на почивка с 21-годишната му дъщеря, а не с нея, и беше осъдена от онлайн потребителите. 

Жената отбеляза, че има връзка с партньора си от три години, но го вижда само веднъж седмично, тъй като влюбените живеят отделно. Затова, за да прекарат времето си заедно, тя извика приятеля си на първата ваканция в чужбина от 30 години насам. 

„Малко след като се върнахме, <…> той каза, че дъщеря му иска да отиде на пътуване в чужбина сама с него, точно на мястото, където бяхме“, добави тя. 

Жената подчерта, че приятелят й няма много пари и е на път да напусне работа, така че предполага, че предстоящото му пътуване ще бъде платено от нея. „Това означава, че ще трябва да изчакам поне още една година за съвместна почивка“, добави тя. 

Повечето потребители на мрежата разкритикуваха поведението на жената и го нарекоха неразумно и нелепо. „Естествено е той да иска да отиде на пътуване с дъщеря си“, пише един коментатор. "В крайна сметка те са едно семейство", добавя друг. 

Блиц 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката