Нилс Хьогел с доживотна присъда за смъртта на 85 пациента

09 юни 2019 10:18   1364 прочита


Бившият медицински брат Нилс Хьогел беше осъден на доживотен затвор за убийството на 85 от своите пациенти, като по този начин се превърна в най-страшния сериен убиец в Германия след Втората световна война, съобщи „Ройтерс“.

Той е инжектирал на хората смъртоносни дози медикаменти, а след това започвал да се бори за живота им, за да получи признание, че е герой. Медицинският брат е избирал на случаен принцип жертвите си в болници в северните германски градове Олденбург и Делменхорст. Лекарствата, които им инжектирал в периода 2000-2005 г., предизвиквали сърдечна недостатъчност и други усложнения.

42-годишният Хьогел беше обвинен в извършването на 100 убийства между 2000 г. и 2005 г. Сам е признал за 43 от тях, но е отрекъл обвиненията за останалите. За 15 от смъртните случаи е признат за невинен.

"Вашите престъпления са невъзможни за възприемане", казва при произнасяне на присъдата съдия Себастиан Бьорман. Хьогел направи изявление в съда в сряда, извинявайки се пред роднините на жертвите и искайки прошка./ zdrave.net/


Още за: Нилс Хьогел   затвор   пациенти   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката