Опасен чар! Мъж отмъкна над 1 млн. долара от девет жени, убеждавайки ги, че е любовта на живота им ..

11 февруари 2019 09:46   2777 прочита


Девет жени, които са били измамени от един и същи мъж, разкриват как е успял да им измъкне над 1 млн. 800 хиляди долара. Те разказват, че мъжът се представял за лекар, пилот, професор, адвокат, пожарникар, банкер и военен ветеринар.

Признават, че са се решили да говорят, за да предпазят други жертви. Конмън Дерек Алдред, на 49 г., пътува из САЩ, съблазнявайки нищо неподозиращите жени и спечелвайки доверието им - преди да изпразни банковите си сметки. Смята се, че е имал около 27 жертви, които е прелъстил, оплитайки около тях мрежа от лъжи,пише блиц.

Той се преструвал, че е много богат и на стабилна работа, обещавал, че ще се ожени за тях, но през цялото време измъквал личните им данни - номер на социални осигуровки и банкови сметки.  Жените споделят за първи път историите си в новата документална поредица на американския канал Oxygen, наречена „Прелъстена от злото“.

"Той беше перфектният мъж... мислех, че той ще  мъжът, с когото ще прекарам живота си", разкрива една от жертвите на измамника. Линда Дес, което издирва и други жертви, разказва как Алфдред е източил от сметката й тайно 325 000 долара.

През февруари 2016 г. тя се запозна с него чрез уебсайт за онлайн запознанства. "По-късно разбрах, че се е представил с фалшиво име. Каза ми, че се е бил в Африка.

Обичам умни мъже и веднага го харесах. Беше забавен, очарователен. Той е много харизматичен и има невероятна усмивка. Кара  те кара да се чувстваш като единствения човек в стаята", спомня си тя. Синди се среща с Алдред през 2012 година.  Пред нея той се представя като високоплатен инвестиционен банкер, който имал планове да се премести в Калифорния от Хавай.

В крайна сметка отмъква от сметката й $ 250,000 (£ 195,000) - всички спестявания, които е имала. На друга от своите жертви - Трейси Алдред се представя като служител на Кралската банка на Шотландия. На нея казал, че се казва Дерек. "Той се вписа много добре в нашето семейство. Беше внимателен, грижовен. После си дадох сметка, че е твърде добър, за да е истина всичко това", казва Трейси.  

"Когато разбрах, че съм измамена, бях шокирана, гневна, не можех да повярвам, че това, което ми се случва, е истина", признава тя. През 2016 г. измамите на Алдред започват да се разплитат. Той се запознава с красивата стюардеса Миси Бранд. Докато се къпе, тя намира в портфейла му визитната картичка на друга една от жертвите му - Линда Дес и решава да я издири във Фейсбук.

Двете успяват да разплетат схемите на измамника и подават сигнал в полицията.  През август същата година Алдред е осъден на 24 години затвор в Тексас, признавайки се за виновен за измами и злоупотреби с идентичността. Смята се, че е измамил около 27 жени в САЩ. 


Още за: мъж   измами   жертви   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката