Осъдиха млада жена, обвинила непознат в брутален тормоз

18 март 2023 07:43   3893 прочита


 

Осъдиха млада жена, която излъгала, че е жертва на тормоз от мъже във Великобритания.  22-годишната Елинор Уилиамс получи присъда от 8 години и половина затвор. Тя е призната за виновна по девет обвинения, след като обвинила мъже за серия от престъпления за периода от 2016 до 2020 година.

Всичко започнало с публикация в социалната мрежа Facebook, която била споделена повече от 100 000 пъти. В нея тя описала как е била бита, тормозена и експлоатирана от група азиатци, пише “Metro”. Тя публикувала и свои снимки, на които е с тежки травми по лицето. Експертиза на медици показала, че Елинор сама нанесла ударите по тялото си, използвайки чук.

Младата жена твърдяла също така, че е станала жертва на сексуална екплоатация в Ибиза. Заявила и че е била принудена да работи в публичен дом в Амстердам, където била продадена на аукцион за три години.  Публичните твърдения на Елинор събудили вълна от негодувание в родния ѝ град Бороу, Кумбрия.

По време на процеса някои от жертвите на обвиненията на момичето разказват, че дори са опитали да сложат край на живота си.

Мохамед Рамзан, който е един от сочените за насилник, разказва, че животът му се е превърнал в “ад на земята” заради лъжите на Елинор. Той допълва, че е опитал да се самоубие две седмици, след като у бил задържан. “Още мога да усетя белезите от раните”, допълва той.

 На дома му били нанесени щети, а бизнесът му бил унищожен. Като всички членове на семейството му станали обект на обществено недоволство. “Получих безброй смъртни заплахи в социалната мрежа от хора от целия свят. Заради това, в което си мислиха, че съм намесен”, разказва Мохамед.

Елинор обвинява Рамзан, в това, че я тормозил от 12-годишна, а после я отвел да работи в бордей в Амстердам, къдего я продал и на търг. Съдебна експертиза показала, че по времето, в което момичето твърдяло, че мъжът е в Холандия, банковата му карта е била активна в Бароу, Великобритания.

Оказва се дори, че Рамзан не познава момичето. По времена процеса сестрата на Елинор коментира и пътуването ѝ до Амстердам. Сестрите пътували заедно и не се разделяли по време на престоя си в страната.

Не се доказват и обвиненията, че Елинор е било принудена да проституира. Оказало се, че по времето, в което твърдяла, че е експлоатирана, пътувала до морски курорт, където пазарувала с картата си, а времето в хотела прекарала в интернет. Охранителни камери заснели и момента, в който тя купила чука, с който нанесла раните по тялото си.

Уилиамс изразила в писмо до съда позицията си. Тя пише, че е “направила някои грешки”, когато била “млада и объркана”.

Тя допълва не коментира по никакъв начин фалшивите обвинения, но пише, че не е била запозната за ставащото в града.

22-годишната Уилиамс ще излежи половината от присъдата си, преди да бъде освободена под гаранция.

GlasNews.bg


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката