Повторен арест за медсестра, обвинена за убийството на 8 бебета и опит за убийство на още 9

13 юни 2019 09:23   2646 прочита


Медицинска сестра е била арестувана за втори път по подозрение, че е свързана със убийството или опита за причиняване на такова на 17 бебета в графство Чешър, Северозападна Англия. Първоначално Люси Летби е била задържана през юли 2018 г. от инспектори, разследващи смъртта на новородени в болницата в Честър (град в Чешър) в периода между 2015 г. и 2016 г., предаде The Daily Mail.

При първото си задържане 29-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 пеленачета и опит за убийство на 6 други. В момента полицията разглежда предполагаемия й опит да причини смъртта на още три новородени в отделението по неонатология в болницата в Честър. По този начин общият брой на жертвите й достига 17.

„Като част от текущото ни разследване, ние отново трябваше да арестуваме здравния специалист по подозрение, че е свързана с убийството на осем бебета и опит за убийство на още 6“, коментира полицай Пол Хюс и добави, че в момента тя е в ареста и съдейства при разследването.

Полицейската проверка започна през май 2017 г. и проучваше смъртта на 15 деца между юни 2015 и юни 2016 г. Малко след това обхватът й беше разширен и в момента се работи по убийството на 17 новородени и опит за убийство на 16 в периода между март 2015 г. и юли 2016 г.

След първия арест на Летби, полицията е претърсила дома й в Честър, както и къщата на родителите й в Херефорд. След това е била пусната под гаранция.

„Бих искал да успокоя хората, че правим всичко възможно, колкото се може по-бързо да установим какво е довело до смъртта на пеленачетата. Поради естеството на разследването, то е изключително предизвикателство, но е важно да се помни, че сме много активни – нямаме определени срокове и оставаме ангажирани с провеждането на възможно най-задълбочено разследване. На този етап не можем да дадем повече подробности“, заяви още Хюс.

Люси Летби е започнала работа в болницата в Честът веднага след като е завършила университета в същия град през 2011 г. Тя има чисто досие в Съвета по сестринско и акушерство. Също така медицинската сестра е била рекламно лице на кампания за набиране на 3 млн. паунда за отделението по неонатология./ iskra.bg/


Още за: арест   медсестра   опит   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката