Новините на югозападна България
Какво е станала със Шехерезада?! Една от най-красивите турски актриси трудно ще разпознаете на улица... Певицата Румяна Попова жертва на домашно насилие Млада жена не обръщаше внимание на главоболие, чак докато не чу смъртоносната диагноза
   РегистрацияЗабравена парола

Случи се чудо! Младеж с диагноза вътрешно обезглавяване оживя след уникална операция


9 август 2018 09:25   2216 прочита22-годишният Брок Мейстер от Индиана по всички закони на природата вече трябва да е мъртъв. Но, както изглежда, лекарите са принудени да признаят, че в неговата съдба се е намесила и висша сила. Историята на Брок шокира още и с това, че в тийнеджърска възраст той е преборил рак на мозъка.

Момчето пътувало с кола заедно с приятел, но за секунда автомобилът се поднесъл на заледения път и паднал в дере. Брок помни как е излетял през предното стъкло, но не е чувствал никаква болка и дори е успял сам да се изправи на крака. Приятелят му, виждайки какво е станало с Брок, му забранил да мърда до идването на лекарите.

Пристигналите на място медици качили Мейстер на носила и, въздишайки, си говорили един на друг, че него повече няма да го бъде. "Мъртвец е - вътрешно обезглавяване..." Това означавало, че връзките, свързващи черепа на човека с гръбнака, се били разкъсали и главата му се държи само на кожата.

"Когато връзките в тази област са разкъсани, главата може да се движи повече, отколкото трябва, което води до увреждане на долния ствол на мозъка - жизненоважна област, контролираща дишането", каза лекуващият лекар на Брок.

При това, след изтичането на критичното време, когато пациентът трябва вече да е умрял, Брок все още бил жив. Било решено да се извърши изключително сложна операция. Хирурзите успели да сложат в шията му метални пластини и винтове, като се надявали, че всичко това няма да е напразно. Брок на свой ред оправдал надеждите им. Всичко се сраснало и постепенно Брок започнал да оздравява. Тепърва обаче му предстоял дълъг курс на рехабилитация.

От инцидента е минала година и половина. Младежът вече може леко да си движи врата./zdrave.to

Още за: диагноза  съдба  сила Още от: Живот

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.