Случи се чудо! Младеж с диагноза вътрешно обезглавяване оживя след уникална операция

09 август 2018 09:25   3402 прочита


22-годишният Брок Мейстер от Индиана по всички закони на природата вече трябва да е мъртъв. Но, както изглежда, лекарите са принудени да признаят, че в неговата съдба се е намесила и висша сила. Историята на Брок шокира още и с това, че в тийнеджърска възраст той е преборил рак на мозъка.

Момчето пътувало с кола заедно с приятел, но за секунда автомобилът се поднесъл на заледения път и паднал в дере. Брок помни как е излетял през предното стъкло, но не е чувствал никаква болка и дори е успял сам да се изправи на крака. Приятелят му, виждайки какво е станало с Брок, му забранил да мърда до идването на лекарите.

Пристигналите на място медици качили Мейстер на носила и, въздишайки, си говорили един на друг, че него повече няма да го бъде. "Мъртвец е - вътрешно обезглавяване..." Това означавало, че връзките, свързващи черепа на човека с гръбнака, се били разкъсали и главата му се държи само на кожата.

"Когато връзките в тази област са разкъсани, главата може да се движи повече, отколкото трябва, което води до увреждане на долния ствол на мозъка - жизненоважна област, контролираща дишането", каза лекуващият лекар на Брок.

При това, след изтичането на критичното време, когато пациентът трябва вече да е умрял, Брок все още бил жив. Било решено да се извърши изключително сложна операция. Хирурзите успели да сложат в шията му метални пластини и винтове, като се надявали, че всичко това няма да е напразно. Брок на свой ред оправдал надеждите им. Всичко се сраснало и постепенно Брок започнал да оздравява. Тепърва обаче му предстоял дълъг курс на рехабилитация.

От инцидента е минала година и половина. Младежът вече може леко да си движи врата./zdrave.to


Още за: диагноза   съдба   сила   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката