Tрагедия: Жена роди и загуби паметта си, случи й се нещо ужасно 

20 март 2021 06:42   5229 прочита


 

 
"Не знам кой си, но те обичам", това казва 24 годишната Камара Кърто на съпръга си, за когото разбира няколко седмица след като ражда. Това е единственото чувство, което е помнела. 

 

Историята на тази двойка разплака цяла Америка. Камар и Стив се запознават преди 10 години. След 3 години момичето забременява и двамата са по-щастливи от всякога. 

През 33-та седмица трябва да се направи секцио по спешност на Камар заради тежка прееклампсия. 

По време на операцията обаче момичето изпада в клинична смърт. За около 6 минути мозъкът й е лишен от кислород. Камар претърпява инсулт и интрацеребрален кръвоизлив поради това. Жената е била в кома цели два дни. Това обаче не е всичко. 

 

Когато тя се буди, не познава никого наоколо, дори съпруга си, както и родителите си. Тя дори не помни, че е била бременна. 

 

"Беше невъобразимо - най-щастливият момент в живота ни, но и най-трагичният. Жената, която обичаш и която тъкмо те е дарила с дете, дори не знае кой си. Поех всички родителски отговорности. Камар вдигна за първи път сина ни месец след раждането м", спомня си Стив. 

Лекарите не установяват веднага какво се е случило с Камар. Тя дори не можела да говори, а думите й просто нямали смисъл. Тя говорила с ръка на ухото, сякаш си бъбри по телефона. 

Неродено момиченце спаси живота на майка си 

Постепенно Камар се научила да говори и да ходи, но не си спомнила нищо. 

"Лекарите ми казаха, че мозъкът й е като твърд диск, който е напълно форматиран", казва Стив. 


 
"Хората имат спомени, които пазят цял живот, аз си нямах нищо", казва Камар. 

Случило се и нещо още по-лошо. Камар не можела вече да запомня нищо. Всичко, което й се казвало, оставало в главата й само за малко. 

Сега, след като са изминали вече 7 години от случилото се, момичето си спомня разни неща за няколко часа или дори дни. След изписването от болницата тя се връща да живее при родителите си. Месец по-късно мъжът й я кани да се запознае със сина им, който е роден преждевременно. 

undefined 

"Това се повтаря десетки пъти. Камар не си спомня кой е той, но е много нежна и внимателна с него", казва Стив. 

undefined 

Когато детето навършило година Стив поканил Камар да живеят заедно. Камар се уплашила, до този момент тя прекарвала само по няколко часа или цял ден с детето. Тя все пак решила да опита и две години по-късно те все още живеели заедно. След още една те отново се оженили. 

Сега тя вижда снимката от сватбата си и не помни как се е омъжила. 

 

"Искам да изпитам чувствата, които носят спомените - тъга, радост, носталгия, но нищо от това не се случва. Снимките за мен са просто картинки, зад които стои празнота, признава тя. 

Стив отново и отново й разказва как е минала сватбата им. 

Стив написал книга за Камар: "Не помня кой си, но знам, че те обичам", в която разказва за любовта им. Към днешна дата тя трябва да се бори с епилепсия., която получила след случилото се в болницата. 

"Мечтая отново да карам кола, да работя, но не помня как да го правя. Искам да отида да пазарувам и да заведа сина си на училище.. просто да си върна живота", споделя тя. /jenata. blitz. bg 


Още за: жена   памет   роди   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката