Ќовините на югозападна Ѕългари€
–ецептата е толкова лесна, че може да € направите без да ви мигне окото - 3 рецепти с картофи, които... ќткрийте разликите! »рина Ўейк създаде гореща еротична илюзи€.. 3 домашни средства с €йчни жълтъци при суха коса
   –егистрац舫абравена парола

“ова е любими€т кекс вкъщи! »ма ли от него за друго не искат и да чуват децата и мъжа


8 ноември 2018 09:46   2426 прочита“ози кекс от кайма става наистина разкошен за вс€ко основно €стие


ѕредлагаме ви една рецепта за лесен и вкусен кекс от кайма и още нещо, който ще задоволи почти всеки вкус – стига да не сте вегетарианци, разбира се.

ѕрави се много бързо и при€тно, а като го разрежеш и сервираш в чини€та, ароматът и вкусът му опи€н€ват сетивата. ≈то точната му рецепта и начинът на приготв€не, заедно с нужните продукти.

Ћесен и бърз кекс от кайма, става наистина чудно вкусен

“р€бват ни един килограм свинско месо – смл€но (или готова кайма), две €йца, една глава лук, една лъжица брашно, една чаша пр€сно мл€ко, щипка сода за хл€б, магданоз, черен пипер и сол на вкус, четири сварени гъби – печурки, една нар€зана кисела краставичка и малко сирене или кашкавал.

ѕо желание може да сложите и малко царевица или грах.

ѕърво взимаме смл€ното месо или каймата и добав€ме към не€ €йцата, заедно с нар€зани€ на ситно лук и мл€кото, в което сме размили добре брашното, черни€ пипер, солта и содата бикарбонат.

ѕосле леко разбъркваме и прибав€ме всички останали продукти като внимаваме да ги омесим много добре, за да се получи наистина единна хомогенна смес. “€ става страшно вкусна, ще се уверите сами.

—лед това изсипваме ц€лата тази готова смес във формичка за кекс, ко€то преди това сме намазнили добре и ако н€маме необходимото в самата форма, постав€ме една чаша по средата, за да се получи след това дупка, досущ като в кекса.

ѕокриваме с домакинско фолио и постав€ме в умерено загр€тата фурна, за да се пече за около един час.  огато кексът от кайма е вече напълно готов, поръсваме го отгоре с настъргани€ кашкавал или сирене.

ќстав€ме да поизстине малко, а после го режем на познатите добре парчета и започваме да го… унищожаваме. “ази вкусоти€ наистина става страхотна, а е и интересна и красива, затуй може спокойно да се похвалите с кулинарните си умени€ и пред гости. ƒа ви е сладко на всички!

lifebg.net

ќще за: кекс  кайма  €стие ќще от:  ухн€

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.