4 типа чанти, които да обикнем през есента

05 септември 2019 09:14   2822 прочита


Нямаме представа кога отлетяха първите осем месеца от тази година. Някъде между Модните седмици през февруари и март, после Круизните и котюр колекциите, безгрижието на лятото и… отново сме на прага на Модни седмици. А с тях освен голяма доза вдъхновение, което неминуемо следва тези най-вълнуващи периоди от годината, идва и есента.  

Ще ви излъжем, ако кажем, че сме готови за новия сезон – не сме, дори не го очакваме с особен ентусиазъм. Или по-точно отказваме да се съгласим с мисълта, че топлото време няма да е още  задълго при нас, иначе нямаме нищо против сезона с листопадите. Гардеробите ни на свой ред са готови и ако попитате дрехите, обувките и аксесоарите – те нямат нищо против вече да е вече есен. Като споменахме аксесоари – новият сезон е добро време и за купуване на нови такива. Чанта например, даже няколко! За да опитаме да улесним избора на такава, днес ви предлагаме четири модела чанти, които есента ще ни даде шанс да обикнем (ако все още не сме го направили)…

Чанта – колан 

Модата на чантите, които да носим около кръста се завърна през 2018-та година. И от тогава до днес не само, че не си „отиде”, ами дори напротив –точно тези модели вече се предлагат във все повече нови вариации. Въпреки, че почти всички известни дизайнери се припознаха в новия тренд и побързаха да го „осиновят”, чантите – колан, някак очаквано не успяха да пленят сърцата на всички дами, до момента. Дали това ще се промени сега? Не сме сигурни, но през есента всичко е възможно! Пък и фактът, че точно този тип чанти удържат класациите за нестандартен и практичен моден аксесоар, би следвало да означава, че в тях има потенциал. Трябва само да му позволим да се разкрие….

Плетена чанта 

Ако си мислите, че предназначението на чантите тип мрежа е само, за да пренесат продуктите ви от магазина до вкъщи т.е. да бъдат своеобразни „пазарски чанти”, то помислете пак, защото те се борят за особено внимание в модните среди, в последно време. Харесвате ги много и не бихте отказали да носите подобна, но така и не се научихте да плетете на една кука? Ами… ние също! Pas de problème – дизайнерите имат предвид това, че не всички имаме уменията (пък и времето) да си оплетем сами чанта, и са избрали да  ни помогнат, като създадоха десетки различни бохо модели плетени чанти. И не, те съвсем не са само летни! Напротив представяме си ги и през есента, ще се впишат чудесно във всичките земни цветове, които природата предстои да ни представи. Възнамеряваме да ги поносим, а вероятно и да ги обикнем още повече! Тази есен.

Микро чанта

Съвсем до не отдавна бяхме свикнали да събира половината си дом, когато тръгнем да излизаме, благодарение на тогавашните тенденции и…  огромните размери чанти, които властваха в модния свят. Вярваме, че си ги спомняте, но сега модата при тези аксесоари премина буквално от едната в другата крайност. Или иначе казано – микро чантите са на почит. Не, нямаме предвид клъчовете, ами съвсем истински класически дамски чанти, които са в изключително умален размер, подобно на аксесоари за кукли. Дотолкова малки, че може спокойно да ги поберете в шепата си! А какво може да съберете в самата чанта? Наистина малко – червило, ключове, пари и/или дебитна карта, както и основните лични документи. Толкова! Повече обикновено не е и нужно. Вероятно вече си мислите колко непрактични реално са подобни чанти! Такива са, но и са истински повелителки на стила, заради което заслужават шанс…

Вечната (удобна) чанта

Всичко изброено до момента ви се струва приятно, но все още твърде екстравагантно/неудобно/непрактично…? Разбира ме ви! Не всеки тип ежедневие и работна среда предразполагат да носим чанта около кръста, такава с форма на ключодъжрател или пък от мрежеста материя. Именно заради това съществува разнообразието и точно то ни отвежда до последното ни предложение за днес – чантите с дълги дръжки. Не вярваме да не ги познавате! Даже със сигурност имате поне една, която носите достатъчно често. И как иначе – подобни чанти съчетават в себе си удобство, комфорт и стил. Просто мечта с дръжка!

Предстоящата есен е достатъчно добър повод да допълните гардероба и колекцията си от чанти с поне още едва-две (или пък малко повече) нови. Как да си изберете? Формата и големината зависят много то вашите лични предпочитания, а и това къде ще я носите. Колкото до цветовете – съветваме ви да бъдете смели и да заложите на поне една в нестандартен цвят. Ще бъде чудесен акцент в гардероба ви, при това не само през есента, сигурни сме!


Още за: чанти   година   колекции   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката