Джоли разкри повече за марката си за устойчива мода

04 юни 2023 23:56   2489 прочита


Анджелина Джоли официално представи марката си за устойчива мода, за която вече писахме. Тя ще позволява на клиентите да подновяват старите си дрехи, предаде "Асошиейтед прес".

Актрисата, режисьор и бивш специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците съобщи, че този нов проект, наречен "Ателие Джоли" (Atelier Jolie), ще разчита на вече създадени, но неизползвани тъкани, както и на стари използвани материали.

"Надяваме се да създадем общност, изпълнена с креативност и вдъхновение, независимо от социално-икономическия произход на хората", написа Джоли в Instagram. "Ще наблегнем на хората, които ще участват във всяко творение."

В екипа на "Ателие Джоли" ще се включат майстори шивачи и занаятчии от цял свят, като също ще има програми за чиракуване за бежанци и други талантливи, недооценени социални групи, обясни Джоли. Също така клиентите ще могат да подновяват или преработват старите си дрехи – по този начин ще има по-малко отпадъци при производството на дрехите.

Идеята произтича от моята признателност и дълбоко уважение към множеството шивачи и майстори, с които съм работила през годините, от желанието да се използват вече наличните висококачествени материали, както и неизползваните платове, каза звездата.

Дрехите, които Джоли и семейството ѝ носят. Две от децата ѝ – Шайло и Захара, носеха тоалети от нейния архив на премиерата на филма "Вечните" през 2021 г.

Източник: БТА


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката