Интересно! Какви дрехи носят момичетата астронавти и колко често ги сменят

10 юни 2019 09:37   1310 прочита


Жените астронавти носят различни дрехи за всички аспекти на космическия полет. Независимо дали се подготвят за излитане, работа в космическата станция, работа в космоса или приземяване обратно на Земята, астронавтите носят подходящо облекло за комфорт и защита.

Облекло за космическа станция

Женсите астронавти  носят панталони или къси панталони, в зависимост от това какво правят на борда, и от температурата в космическия кораб. Те също така имат възможност да носят ризи с дълги или къси ръкави, както и пуловери.

Жени астронавти носят къси панталони и тениски по време на тренировките. Панталоните, които носят, са покрити с много джобове.

Те избират ризи, къси и дълги панталони няколко месеца преди излитането им в космоса. Всъщност дрехите им често пристигат в космическата станция по-рано, отколкото чрез системата за доставки Progress  или космическата совалка.

Астронавтите имат възможност да поръчат две версии на руски гащеризони - тежки или леки - за работа на борда на космическата станция.

Тъй като е скъпо да се правят доставки до космоса, а на борда на космическата станция няма пералня, за да се пести вода, екипажът не сменя дрехите си толкова често, колкото хората на Земята.

Средно членовете на екипажа получават по един чифт къси панталони и тениска на всеки три дни. Бельото и чорапите се сменят всеки ден.

Всеки член на екипажа получава чифт обувки за бягане и един чифт обувки за носене./jenata.blitz.bg


Още за: астронавти   жени   дрехи   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката