Модерният дядо на Instagram - Slvr.tetsuya

12 юни 2019 09:39   1319 прочита


Instagram дава сериозната заявка да измести всички други социални мрежи и това съвсем не е изненадващо. В платформата за бързо споделяне на снимки и видеа може да открием какво ли не – модни профили, такива с кулинарна насоченост или пък с бебешка тематика, официални и фен страници на любими спортни тимове, знаменитости, кралски особи, че и домашни любимци, както и да не забравяме – много приятели и роднини. Е, сложете сега в този богат електронен фотоархив и един дядо! Съвсем обикновен, 84-годишен дядо. Какво ще прави той в Instagram? – вероятно това се питате. Ами, каквото и всички останали – ще споделя снимки.

SLVR.TETSUYA, както е псевдонимът му в социалната мрежа е 84-годишен жител на Акита, Япония.  По професия е учител и вероятно вече си мислите как щом професионалната му сфера е такава, значи използва профила си, за да публикува философски цитати. Ами всъщност, да – прави го, но под снимки от изключително необичайни фотосесии. Пенсионираният химик на всички кадри носи дрехи, които са нехарактерни за неговата възраст и отговарят повече на вкусовете на съвременната младеж.

Като споменахме младежите, както може да предположите, зад Instagram акаунта на този дядо, вървящ в крак с модата, стои млад човек. И по-конкретно – неговият внук! Всичко започва преди малко повече от месец, когато Naoya Kudo гостува в дома на баба и дядо си в Акита. По време на своето посещение той предлага на дядо си да осъществят една нестандартна идея, която внукът планирал отдавна. 84-годишният мъж, който до този момент няма абсолютно никакво понятие или интерес към модата, все пак  приема и половин час по-късно вече носи дрехите на внука си, позирайки пред фотоапарата.

Първоначалната идея на Naoya била с резултата от креативните фотосесии  да участва в изложение, някои от кадрите обаче стават наистина добри и той решава да ги сподели и в Twitter акаунта си. Историческият успех, който снимките жънат само за часове, е нещо, което Naoya въобще не е очаквал. Буквално за по-малко от час една от снимките достига до повече от 50 000 души в Twitter, факт, който кара  Naoya Kudo да присъедини дядо си и към още една социална мрежа – Instagram. При това с персонален профил! Реакцията на хората в Instagram е сходна, дори по-мащабна. Внукът признава, че дядо му е станал далеч по-популярен отколкото и двамата някога са си представяли, особено предвид факта, че за около месец профилът в Instagram има вече повече от 100 000 последователи и те не спират да се увеличават.

Не липсват разбира се и негативни коментари. Много хора са на мнение, че мястото на този човек на преклонна възраст не е в подобна платформа и още че внукът  го унижава, опитвайки се да печели пари чрез него… В отговор на всичко това възрастният мъж заявява, че се чувства щастлив и прави всичко това заради внука си, защото, откакто е стартирал проекта, Noya се прибирал да го посети повече пъти, отколкото общо за последната година. А колкото до фотосесиите – SLVR.TETSUYA обяснява, че те протичат изключително забавно и за двамата. Той приема това време като пълноценно прекарано с внука си, защото освен модерни дрехи дядо и внук избират и сантиментални за тях локации, на които да снимат.

Целият проект показва всъщност много повече от един дядо, който дори не е най-възрастният човек в Instagram. Зад всичко стои идеята, че едно нещо на този свят е безценно – времето. Времето, прекарано с близките, и моментите, в които създаваме спомени са това, което задвижва механизма на щастието! И трябва да се стремим същото това време да бъде колкото се може повече… та дори и запълнено по подобен начин! /fashioninside.bg


Още за: заявка   мрежи   снимки   профили   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката