Защо не трябва да ходите на шопинг с приятелка

10 август 2020 12:39   2223 прочита


Много дами смятат, че да ходиш сам по магазините е скучно! Друго си е да вземеш приятелка за компания.

Професионалните имиджмейкъри обаче са на друго мнение. Те са категорични, че ако ще си купуваме дрехи, трябва да сме сами! Според тях в повечето случаи приятелката изобщо не ни помага, а точно обратното - само пречи, намесвайки се в избора ни на дрехи. Защо дори такъв близък човек като най-добрата ни приятелка не е най-добрият съветник в пробната?

Приятелката почти винаги се ръководи от собствения си вкус. Това, което е подходящо за нея обаче, на вас може да изглежда ужасяващо и нелепо. Освен това, когато отивате по магазините с приятелка, рискувате да купите много повече неща, отколкото сте планирали, което няма да се отрази много добре на бюджета ви.

Има и нещо друго - някои момичета не могат да понесат мисълта, че някой ще изглежда по-добре от тях и затова ще критикуват всички неща, които харесате, дори да изглеждате страхотно в тях. Случва се също така, че след известно време рискувате да видите приятелката си да носи същата дреха, която с такъв ентусиазъм е хвалела в пробната. Работата е там, че не всяка жена е в състояние да направи избор и затова се ориентира по вкуса на другите.

Мнението на приятелка, дори и на най-добрата, винаги трябва да бъде обмислено много добре! Не бързайте да се отказвате от роклята, в която сте се влюбили, само защото приятелката ви прави кофти физиономии! Ако не искате да я обидите, просто оставете роклята и се върнете за нея на следващия ден. Освен всичко това, повечето жени четат модни издания, което означава, че всяка втора се смята за Карл Лагерфелд.

За съжаление, четенето на списания и разбирането от мода са две много различни неща. Ето защо, дори приятелката ви не ви пуска да излезете от пробната, преди да сте облекли тази "приказна" пола, не означава, че трябва да си я купите. Винаги имайте свое мнение и не се водете по това на другите, колкото и да са ви близки! В крайна сметка вие ще сте тази, която после ще трябва да носи дрехата! Щом не може с приятелка, защо да не вземете гаджето си на пазар?

Мъжете не обичат дългите разходки в моловете, но няколко пъти в месеца можете да ходите заедно до любимия си бутик, за да се сдобиете със зашеметяващ вид за следващото си излизане навън. Малко вероятно е приятелят ви да одобри нещо, в което изглеждате зле, защото той не се състезава с вас при избора на дрехи и аксесоари.

И на последно място - избягвайте съветите на продавачките, освен ако сами не се обърнете към тях за помощ. Работата е там, че няма как да сте сигурни, че служителката искрено се възхищава на роклята, защото в крайна сметка целта й е да ви продаде стоката. И не забравяйте - с когото и да сте излезли по магазините, окончателното решение трябва да бъде ваше, защото само вие знаете дали въпросната дреха ви отива и дали ще се чувствате удобно в нея! /jenata.blitz.bg


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката