Билковото чудо на баба Гина, което ликвидира грипа 

05 май 2021 05:45   4541 прочита


   
90-годишната баба Гина от село Лехчево не посяга към лекарствата, а се радва на крепко здраве благодарение на народната медицина. Нейната прочута рецепта се разпространява от уста на уста в цяла България. Тя я получила като завет от своята баба. 
Пенсионерката твърди, че няма човек, на когото билковото чудо да не може да помогне за повдигане на имунната система, лечение на грип, дори и пневмония. Освен това отварата пречиствала организма и церяла анемията. Баба Гина казва, че не ни трябват само правилните пропорции на съставките, но и упоритост при приема на природното лекарство. 

„Вземаме половин буркан мед – истински и не захаросан, около 50 грама семена от коприва, два лимона, две глави лук, които настъргваме на ренде, и около 100 грама орехи – задължително нарязани на ситно и ако може да са млади. Орехите режем или ги намачкваме в хаванче, а лимоните се изстискват на сок. След това ни трябва по-голяма купа, в която да сложим най-напред меда, после сока от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите. Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява възрастната жена. 

Тя се кълне в тази рецепта за здраве и чудните ѝ свойства, тъй като я ползвала още от дете. Правила я нейната баба, която пък я научила от своята баба. „Лекарство не съм видяла. А и що ми е да давам пари, които и без това нямам, та да купувам тези измислени препарати по аптеките. Повечето са измама и лъжа, само да богатеят някои, а другите да мрем“, ядосва се баба Гина. Пенсионерката убеждава, че ако всеки ден вземаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – преди хранене поне тридесет минути, няма да се разболеем цялата зима. А ако в момента ни мъчи грип или дори пневмония, ще отшумят направо докато мигнем. 
„Цяло село съм излекувала с тази рецепта. И винаги ще го правя, ще я казвам на всички хора, дорде съм жива. Като мога да помогна, защо да не го направя? “, смее се баба Гина Трифонова.

Retro bg
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар




Въведете кода от картинката