Извадиха 117 магнитни топчета от стомаха на дете 

19 февруари 2021 07:48   3074 прочита


Извадиха 117 магнитни топчета от стомаха на дете 
 

 
Хирурзите на Московската детска болница № 9 "Г. Н. Сперански" извадиха 117 магнитни топчета от стомаха на едногодишно дете. Това се съобщава на уебсайта на Министерството на здравеопазването в Москва. 

Хлапето играело под надзора на по-голямата си сестра. Тя не забелязала нищо странно. И едва майка им, когато започнала да събира играчките, установила, че липсва половината от магнитната конструкция. 

Родителите веднага се обадили на линейка. Лекарите решили да прегледат и двете деца. Момичето било пуснато у дома веднага след рентгеновата снимка; в стомаха й не било открито нищо опасно. Но по-малкият й брат спешно е преместен в операционната - снимката показвала, че в стомаха му се е събрала огромна буца магнитни топчета. 

"Със специални инструменти отстранихме цели 117 малки чужди предмети от стомаха на пациента! За щастие, магнитните топки, привлечени една към друга, не са имали време да нарушат функцията на стомаха. След операцията на бебето е предписана антибактериална, инфузионна терапия", каза началникът на отделението по гнойна хирургия No2 Нодари Зурбаев. 

Сега момчето се чувства добре и вече се подготвя за изписване. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката