Лекар направи "случайно" вазектомия на 4-годишно дете 

17 юни 2022 06:57   3227 прочита


 

Семейство заведе дело срещу детска болница в Тексас. Оказва се, че лекарите там са допуснали „неволна“ грешка при лечението на детето им. 

4-годишното момченце постъпило в лечебното заведение, за да му бъде извършена операция на херния в областта на слабините. Вследствие на действията на медиците, на детето е направена вазектомия… по случайност! 

Когато хирургът д-р Сюзън Ярош опитвала да премахне хернията, тя е прерязала семепровода на момчето - каналът, който извежда сперматозоидите от тестисите. 

Родителите своевременно са уведомени за случилото се. Сега техният син може да остане без поколение, и с опасност за общото му здраве след време, което е и причината за заведеното дело. То е срещу д-р Яруш, като исканото обезщетение е за 500 хил. долара 

Според адвоката на семейството, хирургът не е спазил стандартната процедура. 

„Стандартната процедура е да се идентифицира правилно анатомията и след това да се реже. Виждал съм подобна грешка да се случва в други различни случаи, но никога хирург да прерязва семепровода на четиригодишно дете, " казва той. 

Стресираните родители на момченцето се опасяват, че този инцидент може да окаже голямо влияние върху живота му когато порасне. Не само за личното си себеусещане, но и заради бъдещите му партньори. 

„Най-лошият дългосрочен ефект е въздействието върху репродуктивния процес на четиригодишното дете, което ще наложи той да премине през редица процедури. Не мисля, че ще бъде невъзможно да има деца, но е възможно да има затруднения, “ казват от болницата. 

GlasNews. bg 

 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката