От Петър Велики! Водата от варените картофи чисти червата идеално 

05 май 2021 05:42   2957 прочита


От Петър Велики! Водата от варените картофи чисти червата идеално 
 
Картофите са донесени в Русия по заповед на Петър Велики в края на XVII век. Почти веднага необичайният зеленчук за руския народ бързо се превърнал в един от любимите. Те не само започнали да приготвят много ястия от картофи, но създали и различни напитки: сок, желе, дори квас. 

Водата, в която са се варили картофите, не се изхвърляла, а се използвала за лечение на различни заболявания. Употребата ѝ се потвърждава и от съвременната наука. Учени от Института по хранене на Германия наричат ​​картофения бульон „отвара от Хипократ“ и го смятат за универсално лекарство. 

Тя перфектно премахва токсините от тялото и почиства червата от слуз, помага за облекчаване на симптомите на артрит. Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане, а когато имате настинка, трябва да дишате над бульона с кърпа над него. За да се запазят всички полезни вещества в картофения бульон, той трябва да бъде правилно приготвен. Обелването на картофи преди готвене не е необходимо, тъй като обелката съдържа до 50% от общото количество витамини. Картофите трябва да бъдат добре измити и потопени във вряща вода. Картофената отвара не трябва да се пие от хора, страдащи от диабет, ниско кръвно налягане и алергии към този зеленчук. 


 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката