Тези 5 симптома издават, че артериите ви са запушени 

04 май 2022 06:42   3002 прочита


 

Запушените с холестерол или калциеви плаки артерии са честа причина за инфаркт и инсулт. Този проблем се среща все по-често при младите хора, които не се хранят пълноценно и водят заседнал начин на живот. Рационалната диета и спазването на препоръките на лекарите помагат за подобряване на състоянието на сърдечно-съдовата система. Признаци на запушени артерии При определени заболявания или прием на мазни храни холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове.

Постепенно той блокира лумена на артерията, намалява интензивността на кръвния поток. Това може да доведен не само до инфаркт и инсулт, но и до белодробна емболия. 1. Появата на надлъжни гънки на ушните миди Този симптом се появява, когато холестеролът блокира пролуките на артериите, захранващи сърцето.

2. Парене или тежест в прасците Ако дискофортът се появява след кратка разходка, потърсете съвет от флеболог. На фона на запушени феморални артерии се появяват разширени вени. Съдовете не могат да се справят с притока на кръв, в резултат на това възниква оток и болка. Лекар:

3. Изтръпване в мускулите на прасеца и стъпалата Този симптом може да показва запушване на периферните артерии с плака. При липса на лечение кръвоснабдяването на крайника намалява, което заплашва с ампутация. В риск са хората със заболявания на сърдечно-съдовата система и заклетите пушачи. 4. Болка в кръста Симптомът се появява, когато има нарушение на кръвния поток на гръбначния стълб.

Заседналият начин на живот или нараняванията увеличават натоварването, което води до появата на болезнена херния. 5. Еректилна дисфункция при мъжете Понякога холестеролните плаки се отлагат върху стената на артерията, която захранва пикочно-половата система. Кръвоснабдяването на гениталиите е забележимо намалено, което се отразява негативно на половата активност. 6. Оплешивяване в зоната на върха на главата

Рязката загуба на коса на върха на главата е сред възможните признаци на запушени артерии. Последните проучвания показват, че с нарушение на въглехидратния метаболизъм и намаляване на притока на кръв, храненето на космените фоликули се влошава и растежът им спира. При 20% от изследваните пациенти са установени опасни нарушения на сърцето. 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката